Lutosa is sinds 1978 actief op het terrein van de aardappelverwerking, kan bogen op een know-how en bekwaamheid op internationaal niveau, wat dan ook meteen aan de basis ligt van haar succes.

Deze onderneming van Belgische oorsprong, gelegen in het westen van Europa, bestrijkt binnen haar sector de 5de plaats in Europa en bezet de 10de plaats op de wereldranglijst van aardappelverwerkende bedrijven. Het Belgische familiebedrijf Lutosa SA uit Leuze-en-Hainaut, werd in 2013 overgenomen door de Canadese familiegroep McCain.

Lutosa telt 2 productiesites in België (Leuze-en-Hainaut en St-Eloois-Vijve) en stelt
800 medewerkers te werk. De productie-eenheden zijn uitgerust met hoogtechnologische machines, waardoor een heel gediversifieerd gamma producten geproduceerd kan worden, en dit volgens de meest strikte normen inzake kwaliteit en hygiëne. Ze genieten allen van de certificaten ISO 9001 en IFS - BRC. Lutosa beschikt over een eigen laboratorium, erkend volgens de BELAC ISO/IEC 17025:2005 norm.

De onderneming investeert op constante basis in de bescherming van het milieu. Ze beschikt daarom op elke site over een eigen zuiveringsstation voor het gebruikte water en produceert "groene" energie via 2 belangrijke cogeneratie-eenheden, aangedreven door biogas.

Met een geschatte capaciteit van 94.000 ton aardappelen wordt Leuze het grootste productiecentrum voor aardappelspecialiteiten in de wereld.

Paree heeft een complete elektrische installatie en de procesautomatisering gerealiseerd voor een speciale productielijn.

Lutosa

Dit project delen

Geïnteresseerd in LUTOSA België?