Zorggroep Ter Weel was voor een nieuwbouwlocatie (Residence ’t Gasthuis) in Goes op zoek naar een nieuwe zorg- en telefonieoplossing. Voor iedere woonruimte moest een zorgoplossing komen in combinatie met Dect smartphones conform NEN 2575.

De nieuwbouw bestaat uit 63 appartementen voor intramurale zorg somatiek met 6 woonkamers en diverse aanleunwoningen voor extramurale zorg.
Er vond een aanbesteding plaats en wij kregen de opdracht. Hierbij waren onze samenwerking met Ascom en KPN én onze ruime ervaring op het gebied van zorgdomotica en telefonieoplossingen (KPN EEN) doorslaggevend.
Voor iedere woonruimte moest een zorgoplossing komen in combinatie met Dect smartphones conform NEN 2575. Een unieke smartphone waarmee men zich kan aanmelden op de traditionele Dect zender. Zowel de zorgalarmering als brandmeldingen komen op de smartphone als berichten (NEN 2575) binnen. Er zijn geen twee toestellen, een pieper én telefoon, meer nodig. Bovendien zijn de zorgmedewerkers nu zelf in staat om de oproepen aan bepaalde medewerkers te koppelen, zodat zij zelf hun eigen werkroute kunnen bepalen.

Onze werkzaamheden

  • Realiseren zorg- en telefonieoplossing;
  • Verschillende IT-werkzaamheden zoals aanleg draadloos netwerk en het installeren van de bijbehorende switches;
  • Verzorgen twee trainingsdagen voor de keyusers en technische dienst van Ter Weel.