Tijdig brand signaleren middels branddetectie voorkomt veel ellende. Brandschade, gewonden of nog erger, daar moet u toch niet aan denken. Hoe sneller u kunt reageren op een brand, hoe meer tijd u heeft om aanwezige personen in veiligheid te brengen en de brandschade te beperken.

 

Heeft uw gebouw een brandmeldinstallatie? Dan weet u snel waar er brand is. De juiste brandveiligheidsinstallaties worden meteen aangestuurd, zoals ook een eventuele doormelding naar een meldkamer.
Door deze snelle reactie is eventuele schade beperkt en komt de bedrijfscontinuïteit zo min mogelijk in het geding.

 

Alles valt of staat met een betrouwbare brandmeldinstallatie. Graag informeren wij u verder.

Verschillende brandveiligheidsoplossingen

Alles valt of staat met een betrouwbare brandmeldinstallatie.
Graag informeren wij u verder over onze brandveiligheidsoplossingen. Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals een brandmeldinstallatie (met intelligente slimme melders om ongewenste meldingen te voorkomen), een ontruimingsalarminstallatie (luid alarm of stille alarmering op een smartphone), blusinstallaties en nog veel meer.
Door het koppelen van deze installaties met een cloud omgeving, is 24/7 de actuele status van de installaties bekend en kan er eventueel dienstverlening op afstand plaatsvinden.

Ontruimingsinstallatie bedrijven Paree

Branddetectie installaties verplicht door verzekeraars

De aanwezigheid van branddetectie installaties kan in veel gevallen verplicht worden gesteld door verzekeraars. Vaak moet een brandmeldinstallatie in combinatie met een ontruimingsinstallatie in een bedrijfspand worden geplaatst.

Verplichting brandmeldinstallatie en ontruimingsinstallatie

Tal van verzekeringsmaatschappijen, maar ook het Bouwbesluit artikel 6.20 en 6.23 van het Bouwbesluit 2012 stellen een brandmeldinstallatie én een ontruimingsinstallatie verplicht.
Branddetectie ter beveiliging van uw bedrijfslocatie- en pand.

Welke bedrijven moeten verplicht branddetectie installaties installeren?

De verplichting van de branddetectie installaties geldt vaak voor bedrijven in de industrie, het onderwijs, de logistieke sector (koel- en vrieshuizen) en zorgsector. Alsook voor kantooromgevingen, bedrijfsgebouwen, openbare publieksruimten, parkeergarages en tunnels.

Brandmeldinstallatie installeren bedrijven

Het onderhoud van een brandmeld- en ontruimingsinstallatie

Niet alleen voor het ontwerp en plaatsen van de brandmeldinstallatie en ontruimingsinstallatie kunt u bij ons terecht. Bovendien zijn wij ook uw partij voor onderhoud en service.

Voldoen aan vereiste kwaliteitsniveau

Het is uiteraard van belang om uw brandmeldinstallatie en eventuele ontruimingsinstallatie goed te onderhouden. Het systeem moet voldoen aan het vereiste kwaliteitsniveau en een hoge betrouwbaarheid in geval van een melding.

Kortom u kunt bij ons terecht voor het hele traject: van advies, projectbegeleiding, opstellen van het programma van eisen en uitgangspunten, inspectie, implementatie, certificering, training, service en onderhoud.

SCIOS Scope branddetectie

Voorkom schade door brand met een brandmeldinstallatie en SCIOS Scope 10 brandinspectie

Naast het verplicht stellen van een brandmeldinstallatie, stellen verzekeraars ook een brandrisico inspectie van het elektrisch materiaal SCIOS Scope 10 vaak verplicht.

Schat brandrisico’s goed in

Door brandrisico’s in uw pand(en) goed in te schatten, door middel van zo’n inspectie, kunt u eventuele brandrisico’s wegnemen. Hierdoor wordt de kans op een eventuele brand in de toekomst voorkomen of beperkt.
Met de brandrisico’s in beeld én uw pand voorzien van een brandmeldinstallatie en een ontruimingsinstallatie) maakt u bedrijfslocatie zo veilig mogelijk.

Beveilig uw bedrijf met Paree uit Zeeland

Voor alle soorten beveiliging kunt u bij ons terecht. Of u nu zelf een betere beveiliging tegen brand wenst of vanuit wetgeving verplicht bent een brandmeldinstallatie en eventueel ontruimingsinstallatie te installeren? Wij zijn een gecertificeerd branddetectiebedrijf in Zeeland dat u hierbij graag van dienst is. Daarnaast verzorgen wij graag voor u de noodverlichting en/of inbraakbeveiliging o.a. met camera’s.

Neem nu contact met ons op als u meer informatie wenst.

Tim Dekker

Voor al uw vragen op het gebied van Beveiliging

Wat zijn de eisen en wensen van uw organisatie? Graag kom ik met u in gesprek.
Maak kennis met Tim Of bel 0113 352440