Wilt u eens aftasten wat de mogelijkheden zijn om slimme apparaten in uw bedrijfsproces in te zetten? Bijvoorbeeld voor het automatiseren van uw voorraadbeheer om uw logistieke kosten terug te dringen? Internet of Things vergroot het inzicht in uw bedrijfsprocessen.

 

Als ervaren IT specialist maakt Paree de verschuiving van klassieke (proces)automatisering naar het Internet of Things van dichtbij mee. We voorzien in de technische oplossingen en het advies voor het toepassen van het IoT in uw bedrijf of organisatie.

Wat is Internet of Things (IoT)

Het Internet of Things (IoT) bestaat uit apparaten die via internet met elkaar verbonden zijn. Het gaat bij het IoT om allerlei soorten apparaten, van huishoudelijke apparaten als koelkasten en thermostaten, tot auto’s, winkelwagentjes, containers, drones, straatlantaarns en ‘persoonlijke’ apparaten als smartphones en horloges.
Al deze apparaten zijn ‘slim’ door allerlei sensoren. Eenmaal verbonden met het internet communiceren ze online met elkaar zonder enige tussenkomst van mensen.

Smart en connected devices

Het IoT bestaat dus uit ‘smart and connected devices’ die gebruik maken van zogenaamde machine-to-machine (m2m) communicatie via verschillende netwerken.  De sterke groei van apparaten met sensoren wordt in verschillende toepassingen en sectoren inmiddels al gerealiseerd zoals industry 4.0, smart cities, smart of e-health, smart farming, smart logistics etc.

Explosieve groeit IoT

Het IoT is nog steeds één van de meest veelbelovende ontwikkelingen in de IT-wereld. Experts zien nog steeds een explosieve groei van het aantal slimme apparaten aangesloten op internet. Naar verwachting zijn er in 2025 wereldwijd mogelijk 64 miljard connected devices!

Internet of Things verandert de bedrijfsprocessen

Internet of Things biedt de mogelijkheid om bedrijfsprocessen te veranderen. Door analyse van de (big) data krijgt u nieuw inzichten. Hiermee kunt u innovaties, kostenbesparingen en kwaliteitsverbeteringen doorvoeren.

De implementatie van IoT hoeft niet per definitie te betekenen dat u nieuwe machines, apparatuur en hardware moet aanschaffen. Door gebruik van de huidige infrastructuur van uw bedrijf, met toevoeging van sensoren, rekenkracht en intelligente besturingssystemen ontstaat een slim systeem.  Dit wordt ook wel Internet of Your Things genoemd.

De belangrijkste voordelen van IoT

Wij hebben de belangrijkste voordelen van Internet of Things voor u op een rij gezet:

  • Vergroten van efficiëntie door beter inzichten en voorspelbaarheid van bedrijfs- en productieprocessen;
  • Kostenbesparing door directe connectie van klant tot aan de productievloer;
  • Flexibiliteit door het verbinden van machines, systemen, gebouwen en mensen via clouddiensten.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden van implementatie IoT

Paree is een ervaren leverancier van sensoren, netwerk- en communicatiemiddelen (o.a. WiFi, LoRa, Sigfox etc)en de software om bedrijven slimmer te maken. Stuk voor stuk bouwstenen voor de toepassing van Internet of Things.
Graag kijken wij samen met u naar de mogelijkheden van implementatie van IoT binnen uw bedrijf.

Bob Redelijk

Voor al uw vragen op IT-gebied

Wat zijn de eisen en wensen van uw organisatie? Graag kom ik met u in gesprek.
Maak kennis met Bob Of bel 0113 352440