A.C. Rijnberg transportservice heeft op eigen terrein in Terneuzen, een volledig geautomatiseerd High-Bay Warehouse (HBW) gebouwd voor verpakkingsproducent Elopak B.V.

Elopak is een bedrijf wat al ruim 100 jaar drankkartonverpakkingen voor de voedselindustrie vervaardigd. Kartonnen verpakkingen voor met name verse melk- en sapproducten.

Het nieuwe hoogbouwmagazijn is enorm en meet 110 meter lang, 52 meter breed en 25 meter hoog. Met een opslagcapaciteit voor maar liefst 480 miljoen verpakkingen.
Om verschillende redenen kan er nu veel efficiënter worden gewerkt. Zo zijn er, door alles op één locatie op te slaan, minder truckbewegingen nodig. Verder is alles in het magazijn nu volledig geautomatiseerd.
Bovendien zorgen hoge stellingen in combinatie met smalle gangpaden voor een grotere opslagcapaciteit op een kleinere oppervlakte.

Er hebben verschillende (onder)aannemers in de nieuwbouw gewerkt. Paree deed rechtstreeks werkzaamheden voor de opdrachtgevers A.C. Rijnberg transportservice en Elopak B.V.

Onze werkzaamheden

Wij realiseerden in het nieuwe High-Bay Warehouse (HBW):

  • Brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie;
  • Sprinklermeldinstallatie;
  • In diverse ruimtes en besturingskasten ASD-systemen (Aspiration Smoke Detection) toegepast;
  • Digitaal paneel met alle branddetectievoorzieningen waarbij wij, naast de interne brandweer / BHV-organisatie van Elopak, 24/7 digitaal monitoren. Bij problemen, zonder fysiek bezoek, kunnen wij door remote support (NOSS – Network Operations Service Support) assisteren. Lukt het niet om op afstand het probleem op te lossen? Dan kunnen wij vervolgens naar de locatie gaan met de juiste middelen en mensen.