Voor de productie van deze aardappelvlokken is de productiecapaciteit vergroot en een volledig nieuwe productielijn gebouwd. De nieuwbouwlocatie, met de naam Ambient Potato Business, is op het huidige terrein in Kruiningen gerealiseerd.
Paree is trots om met een team van ca. 35 medewerkers aan dit mooie project te hebben gewerkt en de nieuwe productielijn elektrotechnisch en besturingstechnisch van begin tot eind te kunnen realiseren.

Lamb Weston / Meijer is één van de grootste fritesproducenten ter wereld. Zij produceren voor meer dan 100 landen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Rusland hoogwaardige aardappelproducten.
Zij leveren niet alleen eindproducten, zoals bijvoorbeeld diepgevroren frites en bijv. Twisters®, maar produceren ook halffabricaten waaronder aardappelvlokken die vervolgens weer als grondstof dienen.
Voor de productie van deze aardappelvlokken is de productiecapaciteit vergroot en een volledig nieuwe productielijn gebouwd. De nieuwbouwlocatie, met de naam Ambient Potato Business, is op het huidige terrein in Kruiningen gerealiseerd. Na een klein jaar, is het project inmiddels opgeleverd.

Paree is trots om met een team van ca. 35 medewerkers aan dit mooie project te hebben gewerkt en de nieuwe productielijn elektrotechnisch en besturingstechnisch van begin tot eind te kunnen realiseren.

Wij hebben met Lamb Weston / Meijer al een jarenlange samenwerking op het gebied van elektrotechniek en besturingstechniek.
Ook bij dit project is Paree nauw betrokken geweest bij de engineering van de elektrotechnische- en besturingsinstallatie. Wij hebben vele adviezen uitgebracht over de toe te passen materialen, besturing van het proces, maar ook over de project-aanpak. Hierbij kan Paree bouwen op jarenlange ervaring in gelijksoortige installaties.

In de realisatiefase ontzorgden wij Lamb Weston / Meijer met:

  • Elektrotechnische projectbegeleiding;
  • Elektra infrastructuur vanaf hoogspanningsbekabeling tot netwerken;
  • Ontwerp en realisatie van procesbesturing en besturingskasten;
  • Functionele procesbesturing en dataverwerking;
  • Software-trainingsfaciliteit om operators voor te bereiden op de nieuwe procesbesturing;
  • Brandmeldinstallatie, toegangscontrole en camerabeveiliging;
  • Eigenlijk te veel om op te noemen.