Logistiek dienstverlener Kloosterboer heeft een containerterminal gebouwd. Een innovatief en duurzaam project waar Paree met trots aan meewerkte.
Marco Pijcke, project engineer bij Kloosterboer, vertelt enthousiast meer over het innovatief en duurzaam project en de samenwerking met Paree.

Marco Pijcke projectengineer Kloosterboer
Ik vind met name de korte lijntjes fijn. Wij kennen de medewerkers van Paree heel goed
Marco Pijcke Project engineer Kloosterboer

Marco: Wij zijn van oudsher een op- en overslagbedrijf gespecialiseerd in geconditioneerde voedselproducten. Tot 2 jaar terug deden wij bijna alles conventioneel. Dat wil zeggen transport van losse pallets. Wij zagen ladingen steeds meer in containers verdwijnen, waaronder ladingen fruit. Onze capaciteit en manier van werken kon het groeiende volume aan containers niet meer aan.”

Om aan deze nieuwe vraag te kunnen voldoen besloot Kloosterboer om te gaan automatiseren, waardoor zij op een veel kleiner oppervlak meer containers kwijt kunnen, met de inzet van minder mensen en minder materialen. Door o.a. het gebruik van automatische kranen en automatische onbemande gates is de ultramoderne containerterminal uiterst duurzaam en efficiënt.

Paree is trots om aan dit mooie project te hebben gewerkt.

Wij verzorgden onder andere:

  • de midden-en laagspanningsinstallaties
  • de paneelbouw
  • de LED-verlichting
  • netwerk- en glasvezelbekabeling
  • de brandmeldinstallatie.

Paree als huisinstallateur

Marco is tevreden over de samenwerking met Paree. “Paree is al een groot aantal jaren onze huisinstallateur, zoals wij dat noemen. Paree doet bij Kloosterboer eigenlijk alles op het gebied van industriële automatisering, elektro, beveiliging, telecom en IT. Het is een partij waarmee we al een aantal jaren met grote tevredenheid samenwerken. “Ik vind met name de korte lijntjes fijn. We kennen de medewerkers heel goed. Als er problemen zijn, stappen de mensen van Paree in de auto en staan ze 10 minuten later bij ons op het terrein en dat werkt gewoon prettig.”