Een nieuwe manier van alarmeren. De zorgmedewerkers zijn enthousiast.

Voor de zorglocatie van Gors aan de Nieuwe Haven in Vlissingen, met 11 zorgappartementen, werden wij benaderd om de nieuwe zorgalarmering (en toegangscontrole) te realiseren.
In de oude situatie zaten de zorgalarmering en toegangscontrole samen op één installatie. Het verouderde systeem was aan vervanging toe. Met de vernieuwing stapten zij over naar twee aparte moderne installatiesystemen. Volledig van deze tijd.

Nieuwe zorgalarmering

De nieuwe zorgalarmering is een draadloze alarmering, zoals bijvoorbeeld een polsdrukker, waarmee de cliënt contact kan maken met de zorgmedewerker. Na alarmering van de cliënt komt er een spreekluister-verbinding tot stand met de zorgmedewerkers. Zij krijgen de alarmering binnen op een draadloze telefoon. De zorgmedewerkers zijn enthousiast over de nieuwe manier van alarmeren. In plaats van een telefoontje ontvangen zijn nu een bericht. Hierdoor is er een veel beter overzicht van de zorgoproepen.

Nieuwe toegangscontrole

Het nieuwe systeem voor de toegangscontrole laat bewoners en zorgmedewerkers, met behulp van een tag, eenvoudig naar binnen en naar buiten gaan. Bij de deuren hebben wij nieuwe paslezers geplaatst en de gebruikers van nieuwe tags voorzien.

Onze werkzaamheden

Het was een leerzaam en uitdagend project.

Onze werkzaamheden:

  • Aanleggen nieuwe bekabeling onder de grond en in parkeerkelder;
  • Van één systeem, zorgalarmering en toegangscontrole ineen, naar twee aparte systemen (alle persoonsgebonden alarmeringsmogelijkheden, apparatuur en specials zijn overgenomen en geïntegreerd);
  • 24/7 service en beheer.