Bij SVRZ Ter Schorre hebben wij een leefcirkel oplossing geleverd en gekoppeld aan het bestaande verpleegoproepsysteem (VOS).
Zorgorganisatie SVRZ had behoefte aan een goed werkende leefcirkel oplossing met bakens op basis van LF technologie. Eén en ander met als doel om haar bewoners met dementie meer vrijheid en veiligheid te bieden.

Wat is een Leefcirkel oplossing?

Een leefcirkel oplossing geeft een bewoner in de dementiezorg een unieke pols- of halszender voorzien van zijn of haar eigen profiel. Per bewoner is er een bepaald gebied (leefcirkel) ingesteld, waarbinnen hij/zij zich vrij kan bewegen.
Zo voorkomt SVRZ dat de bewoner in een voor hem/haar onveilige omgeving terecht komt, maar krijgt wel de ruimte die hij/zij nodig heeft.
In combinatie met een verpleegoproep oplossing, maar ook los bieden wij deze oplossing aan.

De leefcirkel oplossing is in eerste instantie geïnstalleerd op de toegangsdeur van de locatie. Later kan deze eenvoudig worden uitgebreid naar de overige binnen/buitendeuren van Ter Schorre (of andere locaties). De pols- of halszender van de bewoner zorgt ervoor dat de toegangsdeur gesloten blijft wanneer de bewoner voor de deur staat en naar buiten wil. Loopt de bewoner toch ongewenst (met iemand mee) door de toegangsdeur naar buiten, dan wordt er een alarmering verstuurd via het bestaande VOS.
Begeleiders hebben een zogenoemde “buddy tag”. Hiermee opent de toegangsdeur wél wanneer zij samen met een bewoner de locatie verlaten.

Onze werkzaamheden:

  • Leefcirkel oplossing installeren op de toegangsdeur
  • Leefcirkel oplossing koppelen aan het bestaande verpleegoproepsysteem (VOS)