De locatie Technum van Scalda aan de Edisonweg is verbouwd. Een nieuwe plek voor de opleidingen Laboratoriumtechniek en Elektrotechniek. Onze BBL-leerlingen kunnen ook gebruik maken van deze mooie nieuwe opleidingsvoorzieningen.

Naast toekomstbestendig, moet Technum het technische centrum van Zeeland worden. Het is een nieuwe plek voor de opleidingen Laboratoriumtechniek en Elektrotechniek. In dezelfde ruimte kunnen studenten van verschillende opleidingen aan diverse projecten optimaal (samen)werken.
Op de begane grond van Technum kunnen de Scalda studenten alles leren over smart technologie en de nieuwste technieken op het gebied van energietransitie. Vanzelfsprekend maken ook binnenkort onze BBL-leerlingen gebruik van deze mooie opleidingsvoorzieningen.  Op de eerste verdieping kunnen de toekomstige laboranten en chemisch-fysisch analisten, in een modern laboratorium, alles op hun vakgebied leren.

Werkzaamheden Paree en InTec

Ook bij dit project hebben Paree en InTec hun krachten weer gebundeld.

  • Aanleg elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties;
  • Realisatie verlichtings-, data- en luchtbehandelingsinstallatie;
  • De voedingen voor de laboratoriumapparatuur;
  • Specifiek voor het laboratorium de aanleg van de installaties voor de distributie van gassen en stoffen in de vorm van perslucht, stikstof, waterstof en koel- / demiwater;
  • Aanpassen sprinklerinstallatie met een compleet nieuw buizenstelsel.

We zijn erg blij met deze prachtige nieuwe opleidingsvoorzieningen voor onze BBL-leerlingen Elektrotechniek.