Coroos is een Nederlands familiebedrijf sinds 1957. De kerncompetentie is het verduurzamen van fruit, groenten en peulvruchten in diverse consumentenverpakkingen. De kwaliteitsproducten vinden hun weg naar de consument via de supermarkten van hun Europese retailpartners. Van premium- tot huismerk- en basis producten, in elk segment leveren ze de juiste kwaliteit tegen de beste prijs.

Paree verzorgt voor Coroos:

  • Procesautomatisering
  • Paneelbouw
  • Elektro-, meet- en regelinstallaties
  • NEN3140 inspecties

Coroos over Paree

 “Betrouwbare en multifunctionele partner in industriële automatisering”

Dagelijks lopen er anderhalf miljoen blikjes en potjes met groenten en fruit van de band bij conservenfabriek Coroos in Kapelle. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het ombouwen van een opslagloods (ca. 1.600 m2) tot een fabriekshal voor negen steriliseerautoclaven. In deze steriliseerautoclaven worden de potjes met groenten en fruit houdbaar gemaakt door de ziektekiemen en bacteriën te vernietigen. De opslagloods wordt nu bedrijfsklaar gemaakt en de systemen voor de aan- en afvoer, koelwaterinstallaties, bekabeling, besturingsinstallaties en dataverwerking worden voor een groot deel geleverd en aangelegd door Paree.

Borging voedselveiligheid

“Begin jaren ‘90 zochten we voor het industriële automatiseringsproces een betrouwbare en multifunctionele partner. We kwamen in contact met Peter Bek en al gauw bleek dat Paree en Coroos met elkaar door één deur konden,” memoreert Freek Joosten. “En die samenwerking loopt nu al meer dan 20 jaar. In die tijd stond de industriële automatisering bij Coroos nog in de kinderschoenen. Het grote voordeel van Paree is dat zij een totaal pakket kunnen leveren, ons bedrijf goed kennen en het productieproces prima in beeld hebben. Traceerbaarheid is voor de borging van voedselveiligheid uitermate belangrijk en een storingsvrij productieproces staat in onze bedrijfsvoering op no. 1! Supersnel internet via glasvezelkabel, een 24/7 dataopslagsysteem en geautomatiseerde gegevensverwerking zijn van onschatbare waarde. Ons vaste aanspreekpunt binnen Paree is André Hoondert. We hoeven maar één telefoonnummer te bellen en via hem wordt er binnen Paree aan de juiste knoppen gedraaid.”

Optimaal

“Voor onze bedrijfsvoering betekent industriële automatisering en digitalisering dat de kwaliteit én kwantiteit van onze productielijnen optimaal is. We produceren meer met minder mensen en het databestand voorziet ons van de meest actuele informatie. Storingen zijn sneller te traceren en de oorzaak is vlot te achterhalen. Produceren zonder deze informatie is voor ons ondenkbaar. Coroos kan de levensmiddelenmarkt optimaal bedienen dankzij de industriële automatisering van Paree.“

Facts & Figures

  • 106 verlichtingsarmaturen 2x30W LED
  • 9.680 meter. kabel
  • 2.360 uur arbeid
  • 7,2 meter besturingskast
  • 25 camera- en lichtmasten

Fotogallerij

Paree - Projecten - Industriële Automatisering - Coroos
Paree - Projecten - Industriële Automatisering - Coroos
Paree - Projecten - Industriële Automatisering - Coroos
Paree - Projecten - Industriële Automatisering - Coroos

Dit project delen

Meer weten over wat Paree voor uw bedrijf kan betekenen?
Contact