MSP Onions in Nieuwdorp exporteert uien en aardappelen. De nieuwe fabriek, Factory of the Future genaamd, verrichtten wij de volledige werkplekautomatisering van de kantoren en werkplekken in de fabriek. Ook werd het netwerk herzien en de beveiliging hiervan naar een hoger niveau gebracht.

Uienexport is het specialisme van MSP Onions. De fabriek is gesitueerd in Nieuwdorp, vlakbij de haven van Vlissingen. Logistiek een fantastische locatie met wereldwijde toegang en een enorme flexibiliteit. Door het gebruik van eigen vrachtwagens is de verbinding snel en efficiënt. Dit biedt voordelen voor meerdere exportproducten. Naast uien exporteert MSP ook aardappelen. De korte afstand tot de haven zorgt voor het exporteren van enorm grote hoeveelheden.

Factory of the Future

In de nieuwe fabriek, Factory of the Future genaamd, hebben innovatie, efficiency en duurzaamheid prioriteit.
De interne logistiek is volledig geautomatiseerd, waardoor 60% van de transportbewegingen wordt bespaard.
Het is zelfs mogelijk om op afstand met slechts één muisklik een gehele productielijn te activeren.
Daarnaast wordt Artificial Intelligence (AI) ingezet voor de sorteertechniek. Zo verpakt MSP Onions op topsnelheid kwalitatief hoogwaardige hoeveelheden uien. Duurzaam door het toepassen van zonne-energie, restwarmte trajecten en circulaire processen.

Werkzaamheden in inspirerende omgeving

In deze inspirerende omgeving verrichtten wij de volledige werkplekautomatisering van de kantoren en werkplekken in de fabriek. In totaal zijn er 40 moderne werkplekken gecreëerd en is het volledige kantoornetwerk onder handen genomen. Daarnaast werd in de fabrieksomgeving het netwerk herzien en de beveiliging hiervan naar een hoger niveau gebracht.
De traditionele IT omgeving werd omgezet naar onze moderne IT infrastructuur met de nieuwste apparatuur (o.a. laptops) en toepassingen (o.a. Microsoft Teams). Een hybride oplossing, waarbij de lokale IT infrastructuur gekoppeld is aan de moderne cloud infrastructuur. Voor MSP het beste van twee werelden.

Continuïteit borgen

De continuïteit bij MSP Onions is van groot belang en moet absoluut geborgd zijn. Om die reden zijn er diverse componenten in zowel het kantoor- als het fabrieksnetwerk dubbel uitgevoerd. De serverinfrastructuur is hier een voorbeeld van. Valt de ene server uit, dan kan de andere server het overnemen.

Complex project

De verschillende werelden van kantoor en fabriek maakten dit project complex. Zo is er bijvoorbeeld een weegbrug, zijn er domotica oplossingen en camera observaties die allemaal aan het netwerk hangen. Daarnaast maakte de grote hoeveelheid van leveranciers met ieder zijn eigen applicaties in de fabrieksomgeving het ook ingewikkeld. Tot slot was er de tijdsdruk om de fabriek weer zo snel mogelijk operationeel te krijgen waar we rekening mee moesten houden.
Een uitdaging die wij vol vertrouwen zijn aangegaan en met positief resultaat hebben behaald.
Vanaf voorbereiding tot uitvoering. Alles bij elkaar binnen een half jaar.