Het Ambient project bij Lamb Weston / Meijer was een uitdagend project waar diverse afdelingen binnen Paree aan hebben meegewerkt.

Martijn van 't Westende
Wij hebben met Lamb Weston / Meijer al een jarenlange samenwerking op het gebied van elektrotechniek en besturingstechniek
Martijn van 't Westende (34 jaar) Projectleider Industriële automatisering

Lamb Weston / Meijer is één van de grootste fritesproducenten ter wereld. Zij produceren voor meer dan 100 landen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Rusland hoogwaardige aardappelproducten.
Zij leveren niet alleen eindproducten zoals bijvoorbeeld diepgevroren frites en bijv. Twisters®, maar produceren ook halffabricaten waaronder aardappelvlokken die vervolgens weer als grondstof dienen.
Voor de productie van deze aardappelvlokken werd de productiecapaciteit vergroot en werd een volledig nieuwe productielijn gebouwd. De nieuwbouwlocatie, met de naam Ambient Potato Business, is op het huidige terrein in Kruiningen gerealiseerd.
Met een team van 35 medewerkers heeft Paree aan dit mooie project gewerkt.

“Wij hebben met Lamb Weston / Meijer al een jarenlange samenwerking op het gebied van elektrotechniek en besturingstechniek.”
Projectleider Martijn van ’t Westende is van begin tot eind betrokken geweest bij dit project.
Van het doornemen van de nieuwe installaties, het opstellen van offertes, begeleiding hardware, aansturen monteurs en software engineers tot het contact onderhouden met de klant.
Wij hebben de nieuwe productielijn elektrotechnisch en besturingstechnisch van begin tot eind te kunnen realiseren. Verder zijn wij nauw betrokken geweest bij de engineering van de elektrotechnische- en besturingsinstallatie. Ook gaven wij advies op het gebied van de toe te passen materialen, besturing van het proces en over de project-aanpak. 
Alle afdelingen van Paree hebben hier samengewerkt.
Het is leuk en uitdagend om alle werkzaamheden van de verschillende afdelingen van Paree in goede banen te leiden. Zo hebben wij hier bijvoorbeeld ook de brandmeldinstallatie, toegangscontrole, camerabeveiliging en het netwerk gerealiseerd.”