TOPdesk Self Service Portal (SSP) is handige service management software voor onze servicedesk én klant. SSP registreert praktisch en tijdbesparend meldingen registreert.
Deze software maakt voor onze servicedesk alle vragen, problemen en storingen op Telecom en IT-gebied volledig inzichtelijk.

In TOPdesk zijn ook de Telecom en IT apparatuur per klant geregistreerd, waardoor eenvoudig deze gegevens geraadpleegd kunnen worden.
Het ticketsysteem in TOPdesk, de Self Service Portal (SSP) zorgt voor een optimalisatie van onze dienstverlening.
Graag vertellen wij meer over de mogelijkheden van de TOPdesk SSP.

Klanten kunnen heel veel zelf in SSP

Waar klanten voorheen met onze servicedesk belden of mailden bij vragen en problemen kunnen ze nu heel veel zelf.
– informatie raadplegen;
– bestellingen plaatsen;
– aanvragen plaatsen;
– storingen doorgeven;
– storingen en meldingen inzien.

De functies van de SSP

Hoe is de SSP opgebouwd?
De klant kan in de portal gebruik maken van de volgende functies:


Nieuws

Nieuwsitems en informatie over een grote algemene storing lezen.

Nieuwe melding

Een nieuwe melding aanmaken.
Bij het invullen van de korte omschrijving gaat het systeem zoeken naar een mogelijk bekende oplossing voor een probleem. Met eventueel de link naar een desbetreffende handleiding. Denk bijvoorbeeld aan een wachtwoord wijzigen. Is er geen handleiding? Dan kan er een nieuwe melding worden aangemaakt.

Mijn meldingen

Het bekijken van een openstaande melding/meldingen (mijn meldingen).
Met de keuze om per afdeling (Telecom/Mobiel, IT en zorg) een melding te maken. Zoals bijvoorbeeld ‘aanvraag werkzaamheden’, ‘storing melden’, ‘bestelling materialen Telecom’. Meldingen zijn per gebruiker dan wel per bedrijf in te zien.

Actuele storingen

Het bekijken van actuele storingen (interessante/belangrijke nieuwsitems). De klant heeft de mogelijkheid om hier meteen te melden dat hij/zij ook last heeft van dit probleem.

Handleidingen

Raadplegen van praktische handleidingen op het gebied van telefonie, IT en zorg. Bijvoorbeeld handleidingen voor het instellen van de email op de telefoon of het opzetten van een VPN verbinding.

Hulp op afstand

Middels deze functie kan de IT medewerker het beeldscherm van de klant zien en zijn computer besturen om hulp te verlenen.

Contactgegevens

Hier staat het telefoonnummer en emailadres van de servicedesk vermeld.

Koppelen TOPdesksystemen

Door het koppelen van TOPdesksystemen in het Collaboration Platform, kunnen haar gebruikers rechtstreeks in elkaars systeem een melding aanmaken. Makkelijk samenwerken met externe partijen staat garant voor een hoge kwaliteit van de dienstverlening.
Met een aantal van onze klanten hebben wij inmiddels zo’n koppeling gerealiseerd. Superhandig!

Klanttevredenheid

Doordat de klant zelf zijn melding aanmaakt, hoeft onze servicedesk deze niet meer handmatig in te voeren. Erg praktisch. Meldingen worden hierdoor sneller opgepakt, omdat alle gegevens (door de aanwezigheid van verplichte invulvelden) meteen bekend zijn; de klant heeft deze al ingevuld.
Voor de klant maakt het, over het algemeen, niet uit of hoe hij zijn melding doorgeeft.
Uiteraard zijn wij wel altijd telefonisch of per email bereikbaar.

Hoge feedbackscore voor onze dienstverlening

Na het afronden van een melding, kan de klant zijn waardering voor onze dienstverlening middels een feedbackscore (in sterren) kenbaar maken. Gelukkig hebben wij nagenoeg altijd te maken met tevreden klanten en vallen wij in de ‘sterren’.
Is er toch een keer een lage score, dan gaan wij altijd met de klant in gesprek. Wat is er fout gegaan? Daar kunnen wij alleen maar van leren.

Informatie ervaringen TOPdesk SSP

Wij werken graag met TOPdesk SSP en zijn enthousiast over de mogelijkheden.
Wilt u meer informatie? Graag delen wij onze positieve ervaringen met u!
T 0113-352440 | ti@paree.nl