A.C. Rijnberg transportservice heeft op eigen terrein in Terneuzen, een volledig geautomatiseerd High-Bay Warehouse (HBW) gebouwd voor verpakkingsproducent Elopak B.V.

Elopak is een bedrijf wat al ruim 100 jaar drankkartonverpakkingen voor de voedselindustrie vervaardigd. Kartonnen verpakkingen voor met name verse melk- en sapproducten.

Efficiënter werken

Het nieuwe hoogbouwmagazijn is enorm en meet 110 meter lang, 52 meter breed en 25 meter hoog. Met een opslagcapaciteit voor maar liefst 480 miljoen verpakkingen.
Om verschillende redenen kan er nu veel efficiënter worden gewerkt. Zo zijn er, door alles op één locatie op te slaan, minder truckbewegingen nodig. Verder is alles in het magazijn nu volledig geautomatiseerd.
Bovendien zorgen hoge stellingen in combinatie met smalle gangpaden voor een grotere opslagcapaciteit op een kleinere oppervlakte.

Er hebben verschillende (onder)aannemers in de nieuwbouw gewerkt. Paree deed rechtstreeks werkzaamheden voor de opdrachtgevers A.C. Rijnberg transportservice en Elopak B.V.

Collega Paree aan het werk bij Elopak

Werkzaamheden Paree

In het nieuwe hoogbouwmagazijn (HBW) is de brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie alsook de sprinklermeldinstallatie aangebracht.

Op verzoek van Elopak zijn er in diverse ruimtes en besturingskasten ASD-systemen (Aspiration Smoke Detection) toegepast. Dit om in een zo vroeg mogelijk stadium brand te kunnen detecteren en direct de eigen brandweer / BHV-organisatie te kunnen inschakelen.
Na een uitvoerige voorbereiding, zijn twee van onze medewerkers circa acht weken bezig geweest met de montage. En een derde college nam de inbedrijfstelling nog een kleine vier weken voor zijn rekening. Daarna is de gehele installatie geïnspecteerd door een onafhankelijke inspectie organisatie. Meteen bij de eerste inspectie is de installatie positief beoordeeld en zal binnenkort voorzien zijn van een inspectiecertificaat.

Innovaties

Er is een digitaal paneel voor alle branddetectievoorzieningen toegepast, waardoor Elopak zijn brandveiligheid perfect in beeld heeft. Alle branddetectievoorzieningen zijn gekoppeld aan één digitaal paneel. De interne brandweer / BHV-organisatie van Elopak kan de installaties monitoren en op één centraal punt bedienen.

Ook bij Paree monitoren wij 24/7 en kunnen bij problemen, zonder fysiek bezoek, door remote support (NOSS – Network Operations Service Support) assisteren. Lukt het niet om op afstand het probleem op te lossen? Dan kunnen wij vervolgens naar de locatie gaan met de juiste middelen en mensen.

Paree | Elopak

In de afgelopen jaren hebben wij voor Elopak in Terneuzen al verschillende werkzaamheden verricht. Er is een duurzame relatie ontstaan.

Onze eerste opdracht bestond uit het vervangen van de brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie van de fabriek en vervolgens het installeren van een sprinklermeldinstallatie.

In de daaropvolgende jaren zijn er verschillende uitbreidingen gerealiseerd, zoals ook een gasblusinstallatie.

Ook hebben wij werkzaamheden uitgevoerd aan bijvoorbeeld de elektrische installatie en een CCTV installatie.

Ingebruikname High-Bay Warehouse

Het nieuwe hoogbouwmagazijn zal na de opening van 9 november a.s. in gebruik worden genomen.

Op 11 november 2022 worden de eerste verpakte producten in het nieuwe hoogbouwmagazijn opgeslagen. Aangezien de huidige voorraad over diverse locaties verspreid staat, duurt het ongeveer vier weken om alle voorraad fysiek in het HBW te hebben opgeslagen.