Kies voor een veilige en betrouwbare infrastructuur

Een goede netwerkinfrastructuur met bekabeling en de juiste apparatuur is van cruciaal belang voor het perfect functioneren van uw organisatie.
Data en netwerk

Over datanetwerken

Netwerkinfrastructuur, ook wel datanetwerken genoemd, is het fundament van elke organisatie. Als het netwerk niet goed op haar taken en/of aantal gebruikers is berekend, dan vertaalt zich dat direct in efficiencyverlies voor uw organisatie. 

Paree beschikt over gespecialiseerde medewerkers voor het ontwerpen van de architectuur, implementeren en beheren van een fysieke infrastructuur van grote of kleine datanetwerken en glasvezelverbindingen.

Glasvezelbekabeling

De backbone (hoofdverbindingen) in een netwerk wordt steeds vaker uitgevoerd in glasvezelkabels. Dat heeft grote voordelen zoals: 

 • Zeer grote bandbreedte voor grote hoeveelheden data;
 • Overbrugging van grotere afstanden zonder extra versterking;
 • Glasvezel geeft geen onderlinge straling of straling naar andere apparaten;
 • Geen aardingsproblemen want er is geen gebruik van elektrische geleiding;
 • Goede bescherming tegen blikseminslag want er is geen gebruik van metalen onderdelen;
 • Flexibel en licht in gewicht;
 • Met een glasvezelinfrastructuur heeft u maar één verbinding nodig voor internet, telefonie en alle andere diensten zoals: online werkplekken, camerabewaking, online back-up, videoconferencing. gebouwbeheersystemen etc.
 • Wij zijn specialist in glasvezelverbindingen en verzorgen graag voor u het gehele traject: doormeten van netwerken, aanleg van glasvezel, lassen van glasvezel, meten van glasvezels, en certificering van glasvezelverbindingen.

Goed voorbereid op de toekomst

Wij verzorgen uw netwerk door toepassing van producten volgens de laatste ontwikkelingen op het gebied van data communicatie. Zowel bekabelde als draadloze (o.a WiFi) netwerken of een combinatie van beide. Zo flexibel en veelzijdig als u het maar wilt of nodig heeft. Nieuwe architectuurmogelijkheden verhogen de flexibiliteit en de efficiëntie van de IT binnen uw bedrijfsprocessen. Daarbij moet u niet alleen aan administratieve functies denken, maar ook aan de aansturing van fysieke bedrijfsprocessen of het Internet of Things (IoT).

Gecertificeerd netwerk

Bij de aanleg van datanetwerken werken onze monteurs alleen met kwaliteitscomponenten en -bekabeling, zodat u verzekerd bent van een goed werkend netwerk. Na de aanleg meten we alle aansluitingen van uw netwerk. Indien gewenst leveren we uw netwerk gecertificeerd op. 

Opdrachtgevers

We installeren onder meer datanetwerken en glasvezelnetwerken voor:

 • Utiliteitsbouw
 • Industrie
 • Kantoren
 • Zorginstellingen
 • Onderwijsinstellingen
 • Marineschepen
 • Duikboten

Hoe maakt u een keuze?

Paree helpt u graag bij de keuze met voorlichting en advies. We helpen u bij het beantwoorden van vragen als: volstaat koperen bekabeling, of moet ik kiezen voor glasvezelbekabeling? Kan ik een netwerk zo inrichten dat ik eventuele groei moeiteloos kan opvangen? En ben ik klaar voor nieuwe toepassingen? Dit doen we in nauw overleg met u, uw systeembeheerder of leverancier.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en advies via 0113 - 352 440 of ti@paree.nl

 

Pluspunten van Paree

 • Specialist in data- en glasvezelnetwerken, van ontwerp tot realisatie
 • Kostenbesparing door innovatieve en duurzame techniek en toekomstgericht
 • Pro actieve monitoring

Netwerkapparatuur voor een perfect netwerk

Een netwerk bestaat niet alleen uit kabels. Alle apparatuur zoals pc's telefoons, randapparatuur moet ergens aangesloten en afgekoppeld worden. Paree voorziet in complete aanleg van netwerken met alle componenten, een overzicht vindt u hieronder. We adviseren u hier graag over. 

Patch panelen / Patch kasten

Bij de patch panelen worden alle kabels verzameld en kan alle apparatuur snel aangesloten en afgekoppeld worden. Meerderde patch panelen worden in een patchkast geplaatst, maar alle overige actieve netwerkcomponenten zoals bijvoorbeeld telefooncentrale, beveiligingsinstallaties e.d. 

Outlets/wandcontactdozen

De outlets (wandcontactdozen) zijn de verbindingspunten waar de kabel naar de apparatuur wordt aangesloten op het permanente netwerk. De wandcontactdozen zijn in te bouwen in (scheidingsmuren), kantoormeubilair of in vloeren etc.

UPS- systemen

Een Uninterruptible Power Supply is een apparaat dat bij uitval van de elektrische spanning/ netspanning de stroomvoorziening van computers en andere apparatuur voor een korte tijd kan overnemen. Een UPS heeft een accu en een elektronische schakeling die daar weer netspanning van kan maken. Ook is er een optie voor detectieschakeling, die schakelt automatisch op noodstroom bij het ontbreken van netspanning. Zo zijn uw bedrijf kritische toepassingen goed beschermd.

Hoe maakt u een goede keuze?

Paree helpt u graag bij de juiste keuze. Wij adviseren u over alle voor- en nadelen en toepassingen van de componenten.

Switches en Routers

Met een Switch wordt apparatuur in een netwerk met met elkaar verbonden. Een router is ontworpen om twee netwerken met elkaar te verbinden, een Local Area Network (LAN) met een Wide Area Network (WAN) voor connectie met andere locaties en/of internet. 

Firewall

Een firewall beschermt het netwerk tegen misbruik van buitenaf. We zijn er heilig van overtuigd dat in elk zakelijk netwerk een firewall essentieel is. Met een firewall beveiligt u namelijk de gateway van het netwerk en wordt al het inkomende en uitgaande verkeerd gecontroleerd op virussen, spyware, intrusions en SPAM. Een firewall op de gateway scant alle losse pakketjes met stateful packet inspection (SPI) of deep package inspection (DPI). Door deze methode is de kans op besmetting minimaal en houdt u uw netwerk ook nog eens snel en schoon! Naast het scannen op virussen, spyware en inbraakbeveiliging is het ook mogelijk om met een firewall het hele netwerk te beheren. Dit kunnen wij compleet voor u verzorgen, zie onze pagina Security.

Het belang van betrouwbare netwerkcomponenten

Paree werkt met gerenommeerde netwerkcomponenten. We zijn uitstekend op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelen en spelen daar op in. Steeds meer communiceren facilitaire installaties met elkaar via het internetprotocol. Dat betekent dat netwerkbekabeling gebruikt wordt voor andere toepassingen dan puur dataverkeer. Dankzij de explosieve groei van het aantal apparaten dat met het internet verbonden is, zien we het aantal slimme technologische toepassingen in diverse sectoren toenemen. Denk o.a. aan sturing van zonwering, klimaatbepaling, verlichting en bewaking in gebouwen.

Veel installaties worden steeds slimmer en zijn in staat om volledig autonoom te functioneren én te reageren op de specifieke behoeften van de gebruikers. Dan wil je de beste netwerkbekabeling binnen gebouw(en) hebben: flexibel in gebruik, hoogwaardig van kwaliteit, en geschikt voor gebruik voor Power over Ethernet.

Bestand downloaden

Vul uw naam en e-mailadres in om dit bestand te downloaden

partners

Paree - WiFi - Cisco Networks
Cisco Networks
Paree - Partner - IT - Security - Fortinet
Fortinet
Paree - Partner - IT - Datanetwerken - Infrastructuur - Commscope
Commscope
Paree - Partner - IT - Datanetwerken - Infrastructuur - Brugg
Brugg

partners

Paree - Partner - Zorgsystemen - Alcatel Lucent (ALE)
Alcatel-Lucent (ALE)
Geïnteresseerd in Datanetwerken en netwerkapparatuur?