Team HR bij Paree bestaat uit drie gedreven dames; Renée Paree (36 jaar), Daphne van Klinken (27 jaar) en Mariëlle Belfroid (24 jaar). Met allemaal een andere achtergrond, hebben zij ieder hun eigen taken binnen het team.
Renée richt zich vooral op het langdurig verzuim van collega’s en alles wat daarbij komt kijken. Daphne is verantwoordelijk voor Paree Vitaal en het (kortstondig) verzuim. Mariëlle voert de evaluatiegesprekken en is procesmatig bezig met onder andere een onboarding-traject voor nieuwe medewerkers.

In tien jaar HR is er veel veranderd

Was er tien jaar geleden nog nauwelijks sprake van een afdeling personeelszaken, vandaag de dag regelt het geolied team alle HR-zaken voor de medewerkers. Renée, hoofd van team HR, herinnert zich nog goed hoe het destijds geregeld was. “Er was weinig structuur. Tijdens mijn studie (HR aan het NCOI) ben ik alles gaan ordenen. De personeelsadministratie werd nog verspreid onder de verschillende afdelingen, het welzijn van de medewerker had een lagere prioriteit, daar heb ik verandering in gebracht. Zo kwam ik er bijvoorbeeld tijdens mijn afstudeeropdracht achter, dat er binnen Paree sprake was van een generatiekloof. Oudere medewerkers irriteerden zich aan de gewoontes van de nieuwe jonge collega’s. Door een stukje bewustwording, bij de introductie van nieuwe medewerkers, ondervangen wij nu dit probleem.”

Welzijn medewerkers staat op nummer één

Het team wil, naast allerlei ondersteunende werkzaamheden voor de medewerkers, écht van toegevoegde waarde zijn voor iedere collega. “Zijn of haar welzijn staat voor ons op nummer één!” aldus de dames.
Dit begint al wanneer een medewerker in dienst komt. “Zit je op je plek?” is de eerste vraag die Mariëlle de nieuwe collega standaard na twee maanden in dienst stelt. “Wij willen altijd toegankelijk en laagdrempelig zijn. We spreken iedere collega geregeld en zeker een nieuwe medewerker. Zijn er zaken waar zij tegenaan lopen, dan grijpen wij vroegtijdig in en sturen bij als het nodig is.”

De dames staan altijd klaar voor de collega’s

“Collega’s, die om wat voor reden even niet goed in ‘hun vel zitten’, bieden wij een passende oplossing. We kijken waar we extra kunnen ondersteunen en wat we kunnen doen om de werk/privé balans goed te houden.”
Paree werkt ook samen met twee externe bedrijfscoaches. “Deze professionele begeleiding is voor onze medewerkers die dit nodig hebben écht van toegevoegde waarde en dat is mooi. Hier komt altijd een bedankje voor”, zegt Renée glimlachend.

Hoge betrokkenheid onder de medewerkers

Er zijn verschillende zaken die team HR uitvoert om de betrokkenheid onder de medewerkers bij Paree hoog te houden. Zo voeren zij geregeld evaluatiegesprekken en bellen altijd persoonlijk bij ziekte. Verder wordt er veel voor de medewerkers georganiseerd; Paree Vitaal sportactiviteiten, een personeelsfeest, een mosselfeest én een sinterklaasfeest. Ook krijgen de collega’s twee keer per jaar een leuke attentie; een zomerpakket en kerstpakket

Ambassadeurs Paree

Ieder op haar eigen manier is een ambassadeur voor het Zeeuws familiebedrijf. Daphne weet precies waarom een techneut voor Paree zou moeten kiezen. “Bij Paree krijg je te maken met veel verschillende opdrachtgevers en projectlocaties. Je werkzaamheden wisselen enorm. Door de omvang van Paree kun je, als je ergens niet op je plek zit, makkelijk switchen naar een andere afdeling.” Mariëlle vult aan: “De goede werksfeer en de mogelijkheid om je uit te spreken én wil je een opleiding volgen dan kan dat.” Renée vindt het persoonlijk contact daarnaast ook erg belangrijk. “Speelt er iets, dan kijken wij met de medewerker mee om tot een oplossing te komen.”

De dames werken alle drie op hun eigen manier en toegespitst op eigen taken. Toch vormen zij een geheel ondanks de verschillende inzichten. Ze staan dicht bij elkaar, vullen elkaar aan en proberen met z’n drieën altijd tot een oplossing te komen.

Waar willen zij over 5 jaar staan?

“Dan zijn wij nog meer zichtbaar binnen de organisatie. Iedereen weet ons te vinden. We gaan nog meer mooie projecten opzetten, die staan als een huis. Alles met als doel van toegevoegde waarde te zijn voor de medewerkers.”