Rob onze nieuwe Operationeel directeur heeft een mooie reis afgelegd binnen Paree. Zijn verhaal begon op 15-jarige leeftijd als vakantiekracht.

Als vakantiekracht voerde hij in opdracht van Pau Paree (Pieter zijn opa) allerlei kleine klusjes uit. Werken in de techniek sprak hem enorm aan en hij besloot een opleiding in dit vakgebied te gaan volgen. “In mijn vrije uurtjes was ik altijd bij Paree aan het werk.”

Verschillende functies binnen het bedrijf

Na zijn studie trad Rob in 1999 in vaste dienst bij Paree. “In mijn rol als projectleider had ik veel klantencontact en vertaalde klantwensen naar concrete uitvoering. In 2007 heb ik een nieuwe afdeling Service & Onderhoud (S & O) opgezet. In 2012 werd S & O geïntegreerd op de verschillende afdelingen, waarop ik als manager de afdeling Telecom, IT en Beveiliging onder mijn hoede nam. Hetgeen later wijzigde in de afdeling Telecom – IT, die ik tot eind 2023 heb gemanaged.

Vanaf 1 januari 2024 draagt Rob de titel Operationeel directeur bij Paree. “Dit maakt mij operationeel eindverantwoordelijk voor de drie afdelingen binnen Paree en daarnaast HR, KAM (Kwaliteit, Arbo en Milieu), Communicatie en het Wagenpark.”

Rob vertelt graag waarom hij in 1999 bewust voor Paree koos. “Er waren meerdere redenen. Naast het familiebedrijfgevoel spraken de doorgroeimogelijkheden en het streven naar kwaliteit mij enorm aan. Bovendien was Paree een eerlijk bedrijf dat zijn beloften aan medewerkers nakwam.”

Nieuwe uitdaging

Rob is al een half jaar enthousiast aan de slag in zijn nieuwe functie. “Ik ben er trots op dat ik vanaf januari 2024 deze functie aangeboden heb gekregen en Peter Bek dankbaar voor hetgeen hij in de afgelopen 49,5 jaar voor Paree heeft betekend. Er komen veel nieuwe dingen op mijn pad en dat is enorm interessant. Ook het contact met de medewerkers is een stuk intensiever dan voorheen. Mijn communicatieve vaardigheden, empathisch vermogen, eerlijkheid (transparantie) en brede kennis van de business en processen komen hierbij goed van pas.”

Naast zijn dagelijkse operationele werkzaamheden denkt Rob actief mee over het beleid en de toekomst van Paree. Zijn betrokkenheid en gedrevenheid maken hem een waardevolle schakel binnen het bedrijf.

Bij een nieuwe functie horen ook nieuwe uitdagingen. Hoe gaat Rob hiermee om? “Duidelijke communicatie richting medewerkers en tijdige informatievoorziening is erg belangrijk. Het welzijn van de medewerkers staat altijd voorop. Ik mag en kan niemand vergeten, ook niet de medewerkers die op locatie in binnen- en buitenland aan het werk zijn.” Daarnaast hecht Rob veel waarde aan goede samenwerking binnen de verschillende teams bij Paree. Rob vervolgt: “Ik stimuleer zelfstandigheid en moedig teams aan om zelf beslissingen te nemen, zelfs als dat betekent dat er fouten worden gemaakt. Bij periodieke overlegmomenten worden de operationele zaken doorgenomen en waar nodig bied ik ondersteuning.”

Toekomst Paree

Over 10 jaar is er volgens Rob, buitenom de constante groei van ons bedrijf, in de basis niet zo heel veel veranderd binnen Paree. “Wij zijn dan nog steeds een kwalitatief hoogwaardige partner voor klanten. Van toegevoegde waarde door het aanbieden van totaaloplossingen; van advies, implementatie tot service en onderhoud. Innovatie blijft een kernwaarde en Paree speelt nog steeds in op de veranderende klantbehoeften.”

Kortom, Rob ziet een veelbelovende toekomst voor Paree, waarbij wij blijven ontwikkelen en groeien, met aandacht voor het binden, boeien en behouden van (nieuwe) medewerkers.