De nieuwe zorginstelling hebben wij voorzien van een nieuwe infrastructuur inclusief WiFi en Zakelijke TV (ZTV).

Allévo is een Zeeuwse zorgorganisatie die zorg en diensten levert op het gebied van thuiszorg, wijkzorg, thuisbegeleiding en wonen met zorg.
Allévo heeft momenteel 4 zorginstellingen onder haar hoede: Borrendamme en Zierik7 in Zierikzee, Duinen van Haamstede in Burgh Haamstede én In ’t Opper in Bruinisse.

ZTV voor Zierik7

Op 24 mei 2022 verhuisden de bewoners van zorginstelling Cornelia in Zierikzee naar de nieuwe locatie; Zierik7 in Zierikzee. Zierik7 hebben wij van een nieuwe infrastructuur voorzien inclusief WiFi en Zakelijke TV. Voor 93 zorgappartementen, 11 buurtkamers en 30 zorgstudio’s (zorghotel) televisie en internet. Per bewonerskamer hebben wij ook een 43 inch televisie geleverd. Inmiddels is het project opgeleverd.

Keuze ZTV

Allévo is al jaren een fijne klant. Wij realiseerden al eerder de internetverbindingen op de verschillende locaties en dataverbindingen met het hoofdkantoor zoals het netwerk, routers, switches en WiFi.
Door de goede samenwerking werd onze projectleider gevraagd voor deelname aan de projectgroep voor bewonerstelevisie. Zij bespraken de mogelijkheden voor de netwerkinfrastructuur en tv-aansluitingen. Uiteindelijk is er gekozen voor ZTV.

Voordelen ZTV

De voordelen van Zakelijke TV (ZTV) boven een andere oplossing waren duidelijk.
Door deze technologie toe te passen, kon er gebruik worden gemaakt van de reeds aanwezige UTP infrastructuur. Een coax/glasvezel-aansluiting per zorgappartement is nu niet nodig.
Bovendien beschikt ZTV over een aantal praktische zakelijke functionaliteiten waarover straks meer.

Persoonlijk account per appartement

ZTV biedt interactief tv-kijken met een persoonlijk account per appartement; programma’s kunnen worden opgenomen, teruggekeken, gepauzeerd en herstart.
Iedere bewoner heeft een standaard TV-pakket met de mogelijkheid tot uitbreiding met twee sportkanalen.

Zakelijke functionaliteiten

Zakelijk TV is mede door de slimme zakelijke functionaliteiten de perfecte oplossing voor een zorginstelling.
Met een informatiekanaal, videopagina en lichtkrant heeft de beheerder van Allévo verschillende mogelijkheden om de bewoners, maar ook medewerkers en bezoekers op de tv-schermen te informeren en entertainen.

Verschillende instellingen beheeromgeving

In de beheeromgeving is het mogelijk om de locatie in groepen in te delen en per ruimte andere inhoud te tonen. Zo kan de beheerder de verschillende zakelijke functionaliteiten aan- en uitzetten. Ook de inhoud per functionaliteit kan per ruimte worden ingesteld. Zelfs de kijkwijzerinstellingen kunnen per groep (ook per account) worden bepaald.
Het informatiekanaal staat nu standaard aan voor alle bewoners. De lichtkrant en videopagina staan uit. De beheerder kan dit uiteraard ieder moment aanpassen.

Medewerkers Paree bij Allévo

Vijf collega’s zijn betrokken geweest bij dit project.
Onze medewerkers dienen op iedere projectlocatie rekening te houden met het beleid, de waarden en normen. Aangezien Zierik7 een zorginstelling is, hebben zij zich ook hier moeten aanpassen aan de werkomgeving. Zo konden bijvoorbeeld onze technici niet voor 09:00 uur bij de zorgappartementen en – kamers terecht. Vraagt net even een andere planning, maar is voor hen geen probleem.

Bij vragen en problemen

Per cliënt (kamer) hebben wij een duidelijke handleiding geleverd. Zijn er vragen over de ZTV, dan staat onze servicedesk tijdens kantooruren klaar.
Bij problemen met de netwerkinfrastructuur zijn wij zelfs 24/7 bereikbaar.