Op 1 december 2025trekt KPN definitief de stekker uit het oude 2G-netwerk. Toestellen en/of apparaten die niet door het 4G of 5G netwerk worden ondersteund, zijn vanaf deze datum niet meer verbonden met het mobiele netwerk.
De bandbreedte die nu nog voor 2G wordt gebruikt, gaat vanaf die tijd worden ingezet voor 4G en 5G. Bellen of internetten via 2G is dan niet meer mogelijk. 

Waarom afscheid nemen van 2G?

Het 2G netwerk is erg beperkt in zijn gebruik en wordt nu met name ingezet voor een aantal IT toepassingen zoals alarmsystemen en toegangscontrole. 
Zo kun je met 2G alleen bellen óf alleen internet gebruiken en niet allebei tegelijk.  
4G en 5G hebben geen beperkingen. Ze zijn razendsnel, hebben een perfecte dekking en je kunt tegelijkertijd bellen, streamen en surfen.

Acties mobiele telefoon met 2G

Heeft u nog een mobiele telefoon die gebruik maakt van het 2G netwerk? Dan zijn er, afhankelijk van het toestel, een aantal acties mogelijk: 

  • Nieuw toestel aanschaffen: overweeg een nieuw toestel dat 4G of 5G ondersteunt. 
  • SIM kaart vervangen: als uw huidige toestel geschikt is voor 4G of 5G, en uw SIM kaart verouderd is.
  • Toestelinstellingen aanpassen: controleer of uw huidige toestel geschikt is voor 4G of 5G en wijzig indien nodig de instellingen. 

Wat nu?

Bereid u goed voor op het einde van 2G. Inventariseer welke apparaten nog op 2G draaien en welke wijzigingen er nodig zijn.  
Zorg ervoor dat u voor het eind van 2025 alle veranderingen hebt doorgevoerd.  
Neem eventueel contact met ons op indien wij u ergens bij kunnen assisteren.