Een nieuwe manier van alarmeren. De zorgmedewerkers zijn enthousiast.

Voor de zorglocatie van Gors aan de Nieuwe Haven in Vlissingen, met 11 zorgappartementen, werden wij benaderd om de nieuwe zorgalarmering (en toegangscontrole) te realiseren.
In de oude situatie zaten de zorgalarmering en toegangscontrole samen op één installatie. Het verouderde systeem was aan vervanging toe. Met de vernieuwing stapten zij over naar twee aparte moderne installatiesystemen. Volledig van deze tijd.

Bij Gors bieden gedreven medewerkers en vrijwilligers ondersteuning en zorg aan meer dan 1100 cliënten. Zorg en hulp voor kinderen en volwassenen met (niet-aangeboren) hersenletsel, een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Aan huis en op verschillende locaties in Zeeland.

Nieuwe zorgalarmering

De nieuwe zorgalarmering is een draadloze alarmering, zoals bijvoorbeeld een polsdrukker, waarmee de cliënt contact kan maken met de zorgmedewerker. Na alarmering van de cliënt komt er een spreekluister-verbinding tot stand met de zorgmedewerkers. Zij krijgen de alarmering binnen op een draadloze telefoon. De zorgmedewerkers zijn enthousiast over de nieuwe manier van alarmeren. In plaats van een telefoontje ontvangen zijn nu een bericht. Hierdoor is er een veel beter overzicht van de zorgoproepen.

Nieuwe toegangscontrole

Het nieuwe systeem voor de toegangscontrole laat bewoners en zorgmedewerkers, met behulp van een tag, eenvoudig naar binnen en naar buiten gaan. Bij de deuren hebben wij nieuwe paslezers geplaatst en de gebruikers van nieuwe tags voorzien.

Leerzaam en uitdagend project

Er waren bij dit project wel een aantal lastige issues. Uitdagend en leerzaam; die wij met onze ruime vakkennis goed hebben opgelost.
Er moest nieuwe bekabeling onder de grond en in de parkeerkelder worden gelegd. Naast de expertise voor het trekken van de bekabeling, was logistiek de nodige organisatie gewenst voor de ontruiming van de gehele kelder.
Verder was er de overstap van één systeem, zorgalarmering en toegangscontrole ineen, naar twee aparte systemen. Hierbij moesten alle persoonsgebonden alarmeringsmogelijkheden, apparatuur en specials (bijvoorbeeld alarmkastje bevestigd aan een rolstoel of draadloze beademingsapparatuur), worden overgenomen en geïntegreerd in de huidige zorgalarmering oplossing. Echt maatwerk, waarbij wij ons maar al te goed realiseerden dat bij het niet perfect functioneren er een mensenleven op het spel kan staan.

Onderhoud, service en beheer

Het nieuwe zorgsysteem levert optimale ondersteuning op de zorglocatie. Zijn er problemen aan de zorgalarmering? Dan zijn wij 24/7 bereikbaar. Ook de onderhoudswerkzaamheden nemen wij voor onze rekening. De nieuwe zorgalarmering oplossing ontzorgt Gors volledig.