Damen Naval is de marinebouwer van Nederland en realiseert samen met Defensie de complexe en moderne marineschepen voor de Koninklijke Marine.
Damen Naval zocht een alternatief voor haar telefonie omgeving, omdat op termijn ISDN-lijn verbindingen zouden vervallen. In de nieuwe situatie moesten alle BV’s een aparte telefonieomgeving krijgen, volledig gescheiden van elkaar.

Begin 2020 gingen wij hierover voor het eerst in gesprek en na meerdere afspraken werden de plannen steeds concreter. Eind 2021 kregen wij deze mooie opdracht en gingen enthousiast aan de slag. Ons projectteam is tot de migratie in maart 2022 non-stop voor Damen Naval bezig geweest. Op 18 mei 2022 is het project opgeleverd.

Cloud telefonie oplossing realiseren

Damen Naval omvat vier BV’s verdeeld over drie locaties; eén kantooromgeving en twee locaties met zowel kantoren als een scheepswerf. Deze BV’s maakten allemaal gebruik van één en hetzelfde telefoonsysteem. In de nieuwe situatie moesten alle BV’s een aparte telefonieomgeving krijgen, volledig gescheiden van elkaar.

Cloud telefonie is gebruiksvriendelijk en dynamisch

De KPN ÉÉN cloud telefonie oplossing is een betrouwbare en gebruiksvriendelijke maatwerk oplossing voor de vaste en mobiele telefonie alsook de internetverbinding binnen een bedrijf. Deze telefooncentrale communiceert via een breedbandverbinding en applicaties in de cloud. Niet alleen het vaste toestel, maar ook de smartphone, tablet en computer worden eenvoudig aan de telefooncentrale gekoppeld. KPN EEN is dynamisch. Zo worden er steeds nieuwe en verbeterde functionaliteiten aan de telefonie oplossing toegevoegd.
Ook bij Damen Naval is de geleverde telefonieomgeving kort na oplevering al uitgebreid met de aanvullende dienst ‘Gespreksrapportage’.

Omvangrijk en complex project

Dit project was door de omvang en complexiteit een leuke uitdaging voor ons team Telecom.
Het achterhalen van een grote hoeveelheid informatie vroeg om een goede voorbereiding.
De scheiding van één telefoniesysteem naar aparte systemen en ook nog eens tegelijkertijd uitgevoerd maakten het project ingewikkeld.

Goede communicatie en samenwerking

Door een goede communicatie en samenwerking van het projectteam Damen Naval en Paree én met de juiste keuze van leveranciers, zijn wij samen tot een mooi eindresultaat gekomen.
De DGC-leveranciers BusinessCom, Eszet en Intronics hebben verschillende producten/materialen geleverd. Zo verzorgde BusinessCom de vaste en DECT telefoontoestellen en de analoog-IP converters. Eszet leverde de koppelkabel telefonie en Intronics Cat 6a patchkabels.

Werken aan telefonie omgeving bij Damen Naval

Aan dit project hebben zeven van onze medewerkers meegewerkt. Zo heeft Erwin, ICT technicus bij Paree, samen met andere collega’s, de KPN ÉÉN omgeving geprogrammeerd. Denk hierbij, naast het programmeerwerk, aan het aansluiten van IP-toestellen, intercoms en de telefoonaansluiting in de liften, conferentietoestellen en mobiele toestellen met VaMo. Nadat alles in bedrijf was gesteld, is Erwin nog enkele weken op de locatie aanwezig geweest. Bij eventuele vragen en/of problemen kon hij deze meteen ter plaatse oppakken. Een stukje service van onze kant.
Damen Naval is erg tevreden over de telefonie omgeving en samenwerking met Paree. Dat is fijn om te horen!