Lamb Weston / Meijer is één van de grootste fritesproducenten ter wereld. Zij produceren voor meer dan 100 landen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Rusland hoogwaardige aardappelproducten.
Zij leveren niet alleen eindproducten zoals bijvoorbeeld diepgevroren frites en bijv. Twisters®, maar produceren ook halffabricaten waaronder aardappelvlokken die vervolgens weer als grondstof dienen.
Voor de productie van deze aardappelvlokken werd de productiecapaciteit vergroot en werd een volledig nieuwe productielijn gebouwd. De nieuwbouwlocatie, met de naam Ambient Potato Business, is op het huidige terrein in Kruiningen gerealiseerd. Na een klein jaar, is op 1 december 2020 het project opgeleverd.
Paree is trots om met een team van ca. 35 medewerkers aan dit mooie project te hebben gewerkt en de nieuwe productielijn elektrotechnisch en besturingstechnisch van begin tot eind te kunnen realiseren.

Productielijn Pounded Potato
De nieuwe productielijn is opgezet om de basis voor Pounded Potato op grotere schaal te kunnen vervaardigen voor o.a. de Afrikaanse markt. Lamb Weston / Meijer is in Nigeria al bekend van de Pounded Potatoes; Deze gedroogde aardappelvlokken hebben een hoge voedingswaarde en zijn zeer geschikt voor landen waar opslag van diepvriesproducten niet altijd mogelijk is.

Duurzaam
Bij Lamb Weston / Meijer speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Hetgeen vanzelfsprekend ook bij de nieuwbouw is doorgevoerd. Zo is het hele pand o.a. voorzien van LED-verlichting en wordt er gebruik gemaakt van aanwezigheidsmelders.
Het productieproces van de nieuwe Ambient lijn heeft de focus op duurzaamheid: het stelt Lamb Weston / Meijer in staat om de totale aardappelbenutting verder te verhogen. Bovendien wordt er met minder water en energie meer uit de aardappel gehaald. Door een slimme verwerking van het product bereikt deze tevens een zo hoog mogelijke voedingswaarde. En daarnaast wordt het product efficiënter verpakt.

Onze samenwerking met Lamb Weston / Meijer
Wij hebben met Lamb Weston / Meijer al een jarenlange samenwerking op het gebied van elektrotechniek en besturingstechniek.
Ook bij dit project is Paree nauw betrokken geweest bij de engineering van de elektrotechnische- en besturingsinstallatie. Wij hebben vele adviezen uitgebracht over de toe te passen materialen, besturing van het proces, maar ook over de project-aanpak. Hierbij kan Paree bouwen op jarenlange ervaring in gelijksoortige installaties.

In de realisatiefase ontzorgden wij Lamb Weston / Meijer met:

  • elektrotechnische projectbegeleiding;
  • elektra infrastructuur vanaf hoogspanningsbekabeling tot netwerken;
  • ontwerp en realisatie van procesbesturing en besturingskasten;
  • functionele procesbesturing en dataverwerking;
  • software-trainingsfaciliteit om operators voor te bereiden op de nieuwe procesbesturing;
  • brandmeldinstallatie, toegangscontrole en camerabeveiliging;
  • eigenlijk te veel om op te noemen.

Wij wensen Lamb Weston / Meijer veel succes met hun nieuwe productielijn!

Fotogallerij

LWM2
LWM3
LWM4
LWM5
LWM6

Dit bericht delen

Meer weten over wat Paree voor uw bedrijf kan betekenen?
Contact