IT omgeving op het ijsbestendige schip moet perfect zijn

Het mag de passagiers op het ijsbestendige cruiseschip de Hondius aan niets ontbreken; vanzelfsprekend moet ook de IT omgeving perfect zijn. Zo is het gehele schip, zelfs buiten, WiFi dekkend. Het was een mooie opdracht voor Paree om op de Hondius alle benodigde IT te verzorgen.
De Hondius is begin juni 2019 opgeleverd en heeft op 3 juni de eerste avonturiers naar het poolgebied vervoerd.

Het Polar Class 6 Cruiseschip voldoet aan nieuwste duurzame eisen

De Hondius, het nieuwste schip van Oceanwide Expeditions, is een ijsbestendig cruiseschip met als bestemming het poolgebied in Groenland, Spitsbergen en Antartica.
Het schip van maar liefst 50 miljoen, meet ruim 107 meter en is ijsbestendig (kan losse ijsdelen wegdrukken maar niet breken). Er is op het cruiseschip ruimte voor 174 passagiers in 82 hutten en 72 bemanningsleden.
Het geavanceerde schip is als eerste in de wereld geregistreerd als Polar Class 6 cruiseschip, wat de hoogste classificatie is voor een ijsbestendig schip. Bovendien voldoet de Hondius volledig aan de nieuwste duurzame eisen van de Polar Code.
De passagiers krijgen de mogelijkheid om tijdens de cruise deel te nemen aan bijzondere activiteiten voor de ultieme natuurbeleving, zoals bijvoorbeeld wandelexcursies met een gids en vaartochten per Zodiac.

Werkzaamheden Paree
Over een periode van een aantal maanden hebben wij alle voorbereidingen getroffen voor de benodigde IT voorzieningen, om uiteindelijk op het schip zelf te installeren.

Wij hebben een volledig IT netwerk met ca. 250 netwerkaansluitingen aangelegd.
Verder is het volledige schip is WiFi dekkend gemaakt. Er zijn zelfs een aantal WiFi access points op het dek geplaatst die bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden.
Voor zowel het personeel als de passagiers zijn computerwerkplekken (computers en printers) gecreëerd. Daarnaast hebben wij de benodigde software geleverd en geïnstalleerd met de bijbehorende licenties.
Om er zeker van te zijn dat er altijd een beroep kan worden gedaan op de IT voorzieningen is er op het schip een noodstroomvoorziening voor de servers, het netwerk en de werkplekken gerealiseerd.

Bij Paree zijn wij trots op onze Rémon en Peter (op verschillende momenten geholpen door onze Maikel) voor het klaren van deze specialistische klus.
Vanuit Nederland hebben zij de technische inrichting voor de Hondius gebruiksklaar gemaakt. Begin mei reisden zij af naar Kroatië om aldaar op het imposante cruiseschip de geconfigureerde IT in bedrijf te stellen. Na aankomst van het luxe cruiseschip in Nederland, een aantal weken later, hebben zij de laatste zaken op de Hondius nog gefinetuned.

Beeldmateriaal: Franklin Braeckman, Sara Jenner

Fotogallerij

Paree aan het werk op Hondius
Poolexpeditie met Hondius
IT verzorgen op de Hondius
Ijsbestendig cruiseschip de Hondius
Cruiseschip de Hondius

Dit bericht delen

Meer weten over wat Paree voor uw bedrijf kan betekenen?
Contact