Power apps is onderdeel van het Power platform van Microsoft. Het is een verzameling van apps, diensten, verbindingen en een gegevensplatform, waarmee snel op maat apps kunnen worden gemaakt.
Johnny, consultant Telecom-IT bij Paree, werkt geregeld met Power apps en informeert klanten over het gebruik hiervan.

Johnny vertelt over Microsoft Powerapps

“Op basis van een licentie kun je met Power apps aan de slag. Een app creëren waarmee je makkelijk en snel bij je zakelijke gegevens kunt, die zijn opgeslagen in een onderliggend gegevensplatform (bv. Sharepoint, Microsoft 365, Dynamics 365).
Met de Power apps kun je handmatige bedrijfsactiviteiten simpel transformeren naar digitale, geautomatiseerde processen. De gebruiker hoeft niet persé kennis van programmeertaal te hebben. Met een minimale technische of ontwikkelingservaring kan er een app gebouwd worden voor teams en klanten.
“Doordat het zo eenvoudig in gebruik is, met een positief effect op de bedrijfsprocessen, stimuleren wij onze klanten om ook met Power apps te gaan werken.”

Vormgeving Power apps

Een gebruiker kan met de vormgeving van de app in Power apps enorm variëren. Johnny vertelt verder: “Er is van alles mogelijk, het is enorm laagdrempelig. Je kunt de app heel eenvoudig ontwerpen en functioneel houden, maar je kunt de app ook heel mooi vormgeven.
Bovendien zijn de apps multi-responsive, zodat ze perfect functioneren in de browser (desktop) en op mobiele apparaten. Met als klein nadeel dat het beeldformaat een vaste afmeting heeft; voorgedefinieerd voor Ipad en Iphone.”

Voor verschillende doeleinden geschikt

Power apps is geschikt voor verschillende doeleinden en Paree zet deze tool dan ook op diverse manieren in. Voor zakelijk, maar ook informeel gebruik.
“Het Power platform integreert verschillende Microsoft applicaties ( zoals bijvoorbeeld Microsoft Forms, Sharepoint en PowerBI) met elkaar. Zo hadden wij in onze beursstand een Formule 1 racesimulator waarvoor het aanmeldformulier in Microsoft Forms en het scorebord met de racestand in PowerBI waren gemaakt,” sluit Johnny glimlachend af.