Kevin vertelt meer over zijn functie Hardware engineer bij Paree.

Kevin werkt al bijna 14 jaar bij Paree. Inmiddels vervult hij al 9 jaar de functie van Hardware engineer. Een Hardware engineer ontwerpt en tekent zelfstandig elektrotechnische installaties op basis van de door opdrachtgever/projectleider gegeven specificaties.

Hij begon bij Paree als monteur elektrotechniek Industriële automatisering, groeide verder in zijn functie, kreeg eigen projecten toegewezen en werd gevraagd om op de afdeling Hardware engineering te komen werken. Hij twijfelde niet lang en maakte deze mooie stap in zijn carrière. Hij werd Hardware engineer en ging op het kantoor aan de Werrilaan aan de slag. “Na mijn switch van ‘buiten’ naar ‘binnen’, vond ik vooral het op kantoor zitten wel heel erg wennen. Nu zou ik niet anders meer willen,” zegt Kevin lachend.

Als Hardware engineer is Kevin nog meer met techniek bezig. “Voor een monteur zijn de tekeningen al grondig voorbereid, zodat het minder energie kost om verdere informatie te achterhalen. Nu heb ik de uitdaging om een project vanaf het begin uit te mogen zoeken.” In de afgelopen jaren heeft Kevin diverse opleidingen gevolgd via Paree. Zo heeft hij bijvoorbeeld zijn E-plan-certificaat behaald.

Kevin vertelt

Wat doet een Hardware engineer?

In een gemiddelde werkweek heeft Kevin geregeld overleg met projectleiders en klanten. Hij neemt dagelijks zijn planning door en is druk met het uitwerken van zijn projecten.
Hij heeft opdrachten bij verschillende klanten. Zo heeft hij voor de nieuwbouw KNG2 bij Lamb Weston Kruiningen, met behulp van E-plan, e besturingskasten, remote I/O en datakasten ontworpen.
“Ik vind vooral de diversiteit in projecten erg leuk aan mijn werk. Ook het achterhalen van alle input tijdens de voorengineering én het uitwerken van de verschillende soorten installaties maken mijn baan aantrekkelijk.”

Zijn belangrijkste werkzaamheden:

  • Alle informatie achterhalen om met het ontwerp aan de slag te kunnen gaan. Van type componenten tot vermogens.
  • Genereren/ontwerpen met E-plan, Pro Panel en Typical manager. Met behulp van de verzamelde gegevens het ontwerp maken.
  • Uitwerken van de engineerings/tekeningen pakketten. Zorgen dat de monteurs met een zo compleet en duidelijk mogelijk engineerings/tekeningenpakket aan de slag kunnen. Ook het controleren of de ontwerpen voldoen aan bestek, regelgeving en keuringseisen hoort hierbij.
  • Klantencontact. Vooraf de klanteisen en -wensen verzamelen, tussentijds polsen en nabespreken. Zorgen dat de klantwensen volledig vertaald worden in het technisch ontwerp van de installatie en verwerkt in de pakketten.
  • Contactpersoon voor de monteurs. Vragen beantwoorden van de monteurs tijdens hun installatiewerkzaamheden.
  • Standaardisatie op orde houden. Het beheren en bewaken van de projectstandaarden, zodat deze weer efficiënt kunnen worden toegepast bij vervolgprojecten.

Team Hardware engineering bij Paree

Naast een uitdaging in zijn functie vindt Kevin het belangrijk om in een leuk team bij een dito werkgever te werken. Hij geeft aan: “Paree is een leuk familiebedrijf waar je je kunt ontwikkelen en waar ze openstaan voor flexibel werken. De sfeer is goed; er wordt hard gewerkt, maar er is ook gewoon tijd voor een lolletje. Het team Hardware engineering bestaat uit super gemotiveerde collega’s. Van jong tot oud; een team van heel verschillende types. Met ieder zijn eigen specialiteiten, vullen wij elkaar goed aan. We kunnen echt op elkaar rekenen.”

Vacature Hardware engineer

Het team is op zoek naar een nieuwe Hardware engineer. Kevin weet wel over welke eigenschappen zijn nieuwe collega moet beschikken. “De nieuwe Hardware engineer is een persoon die secuur werkt en stevig in zijn schoenen staat. Hij moet direct en overtuigend zijn. Bovendien is het belangrijk dat hij in verband met de normeringen een technische achtergrond heeft.”

Bekijk de volledige vacature!

Contact

Ben jij enthousiast over de functie Hardware engineer Industriële automatisering bij Paree?

Neem dan nu contact met ons op.
T 0113-352440
Whatsapp 06-82485007
E werkenbij@paree.nl

Ook als je nog niet zoveel ervaring hebt, komen we graag met je in gesprek!