Kritische communicatie

Wanneer communicatie letterlijk van levensbelang is. In het geval van een noodsituatie of calamiteiten bij zorginstellingen, gevaarlijke stoffen- en procesindustrie, grote evenementen e.d. moet men altijd optimaal kunnen communiceren.
missiekritische communicatie

Paree partner van PrioCom

Sinds kort zijn wij partner van PrioCom; dé missiekritische service provider. PrioCom biedt missiekritische communicatie als een end-to-end dienst via het T-mobile netwerk.

Push-to-talk-applicatie

Iedere gebruiker wordt uitgerust met een device met een gestandaardiseerde Push-to-Talk applicatie die direct geïntegreerd is in het landelijke T-Mobile netwerk. Optioneel is er een dispatcher applicatie voor meldkamers.
Om de toegang tot het landelijke T-Mobile netwerk voor missiekritische communicatie te waarborgen, verloopt de verbinding via een private verbinding op het T-Mobile netwerk. De prioriteitsmodule biedt gebruikers bij escalaties voorrang op het T-Mobile netwerk.
De Push-to-Talk applicatie biedt typische portofoonfuncties op een smart Androiddevice. U krijgt de mogelijkheid tot het voeren van diverse soorten gesprekken zoals groepsgesprekken,  1-op-1-gesprekken, noodoproepen,  prioriteitsoproepen,  versturen / ontvangen van tekstberichten, foto’s, etc. , in de groep en/of naar de meldkamer en geo-informatie.

LoneWorker Protect applicatie (optioneel)

In beroepen met een verhoogd risico, komt het voor dat een medewerker in zijn eentje in gevaarlijke situaties terecht kan komen. Hoe kun je dan zijn of haar veiligheid garanderen?

In de huidige coronacrisis wordt er in veel organisaties volgens het noodscenario gewerkt. Echter wordt de druk om weer 'gewoon' het werk te hervatten steeds groter. Eén en ander uiteraard met de nodige restricties, om het risico van verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken.

Veiligheid alleen-werkende medewerker gewaarborgd
Graag informeren wij u over de oplossing die wij kunnen bieden om de risicovolle werkzaamheden te hervatten, met de juiste risicobeperkende maatregelen.
Met de PrioCom Lone Worker Protect applicatie, is uw medewerker die alleen in het veld werkzaam is, 24/7 verzekerd van direct contact met de hulpverlening. Bij calamiteiten zoals bijvoorbeeld bij een ongeval, een medisch probleem of een bedreiging wordt automatisch gealarmeerd.
Zeker nu men in de coronacrisis niet meer direct mag samenwerken en alleen op pad moet, biedt deze applicatie uitkomst.

Sensoren voor directe alarmering en opvolging
Samen met uw veiligheidsdeskundige of HSE-manager, worden de risico’s van de werkomgeving geanalyseerd en gekoppeld aan sensoren voor directe alarmering en opvolging. Worden de sensoren getriggerd, dan gaat er meteen een alarm met positie-aanduiding naar de meldkamer. De meldkamer blijft het aanspreekpunt terwijl er hulp onderweg is! Het alarm wordt eventueel ook doorgegeven aan daartoe bevoegde medewerkers.

Onderdeel push-to-talk-platform
De Lone Worker Protect applicatie is onderdeel van het PrioCom gestandaardiseerde push-to-talk platform dat geïntegreerd is in het T-mobile netwerk zoals al eerder beschreven.

Android devices
Met de Lone Worker Protect applicatie op een robuust Android device, die ook onder zware omstandigheden of tijdens incidenten blijft functioneren en voorzien is van speciale toesten voor alarmering, is de veiligheid van uw medewerker gewaarborgd.
Meer informatie over de Android devices volgt hieronder.

Wilt u meer informatie over de LoneWorker Protect applicatie?

Schrijf u in en ontvang de leaflet

LoneWorker Protect applicatie PrioCom

Dispatchoplossing (optioneel)

Naast de Push-to-Talk applicatie is er ook een dispatchoplossing (optioneel). Deze zeer uitgebreide oplossing biedt de medewerker een flexibel in te richten omgeving voor het voeren van alle soorten gesprekken uiteraard met prioriteit (pre-emption). Ook het dynamisch verplaatsen van gebruikers en creëren van tijdelijke groepen behoort tot de mogelijkheid. Het versturen en/of ontvangen van tekst berichten, foto’s, video is standaard aanwezig. In de grafische omgeving (o.a. geo fencing) zijn de eerder genoemde mogelijkheden geïntegreerd naast het tonen van de actuele beschikbaarheid. De LoneWorker Protect applicatie uitbreiding wordt standaard in combinatie met de Dispatchoplossing afgenomen.

Verschillende devices

Om te garanderen dat de Push-to-Talk dienst optimaal werkt, wordt er nauw samengewerkt met diverse hardware leveranciers. Er is een geselecteerd aanbod aan (ATEX en non-ATEX) toestellen en accessoires die van A tot Z zijn getest, die robuust zijn en die de beste prestaties bieden voor het gebruik van de Push-to-Talk applicatie.

Werkwijze Priocom

partners

PrioCom kritische communicatie
Partner in missiekritische communicatie
Geïnteresseerd in Kritische communicatie?