Mooie opdracht voor Paree; werkzaamheden aan het Gemaal Boreel in Middelburg

Een mooie opdracht voor Paree van het Waterschap Scheldestromen; het vervangen van de elektrische- en besturingsinstallaties van het Gemaal Boreel in Middelburg. Beide installaties voldoen niet meer aan de huidige gestelde eisen.

Het Gemaal bevindt zich aan de Nieuwe Vlissingseweg , bemaalt de Poelendaelevest en slaat uit op het Kanaal door Walcheren. In 1930 is het gebouw met zijn kubistische expressionistische stijl, ontworpen door waterbouwer Boreel, in gebruik genomen.
De status van rijksmonument ontving het nog steeds functionerende Gemaal in 1997. Niet alleen door zijn typologische en architectuurhistorische waarde maar ook door zijn goede staat.

Als zogenaamde E-aannemer zal Paree zowel in de voorbereidings- als uitvoeringsfase alle werkzaamheden gaan verrichten. Van het definitief ontwerp van o.a. voedings-, verlichtings- en besturingsinstallatie tot het in bedrijf stellen van de installatie.
De werkzaamheden zullen eind september 2018 afgerond zijn.

Jacob Lucas Boreel
Het Gemaal Boreel is vernoemd naar de ingenieur Jaco Lucas Boreel; een persoon die van grote invloed is geweest op het Walcherse landschap.

In 1916 is Boreel betrokken bij het herstel van de Zuiderzeedijken, waarna hij in 1921 in dienst treedt bij De Polder Walcheren.
Walcheren overstroomde regelmatig; Boreel zorgde voor het uitbaggeren van hoofdwatergangen en liet een gemaal bouwen die water kon spuien op het Kanaal door Walcheren; het Gemaal Boreel.

Bron: Scheldestromen-Arjan Goossen

Het Gemaal Boreel in Middelburg

Dit bericht delen

Meer weten over wat Paree voor uw bedrijf kan betekenen?
Contact