Wij kregen de opdracht om de vaste telefonie van het hoofdkantoor aan de Segeerssingel in Middelburg te vervangen door een cloud telefonieoplossing.

De opdracht

Nederland kent in totaal 25 veiligheidsregio’s. Veiligheidsregio Zeeland zet zich in voor de veiligheid van iedereen in Zeeland. Zij verbinden, coördineren en faciliteren hulpverleners, overheden, bedrijven, inwoners en bezoekers van Zeeland.
De regio bestaat uit de sectoren Brandweer, Risicobeheersing, Crisisbeheersing (inclusief Bevolkingszorg en de GHOR) en Bedrijfsvoering.

Voor de vaste telefonie is Veiligheidsregio Zeeland al geruime tijd (ca. 15 jaar) een klant van ons. Alle kleine brandweerposten (ca. 60 stuks) van de Veiligheidsregio hebben een internetverbinding en cloudtelefonie via Paree. Ook de beveiliging van het overgrote deel van de posten en kantoren is in beheer bij Paree.
Wij kregen de opdracht om de vaste telefonie van het hoofdkantoor aan de Segeerssingel in Middelburg ook te vervangen door een cloud telefonieoplossing.

Telefonie bij Veiligheidsregio Zeeland

Veilige implementatie

Om de hinder zoveel mogelijk te beperken hebben we eerst de nieuwe cloud telefonieoplossing volledig separaat opgebouwd, terwijl de oude omgeving nog steeds actief was. Enkele piketteams kregen eerst stapsgewijs de cloud telefonieoplossing, terwijl het hoofdkantoor aan de Segeerssingel nog met de oude centrale bleef werken. Zodra hiervan alle toestellen waren overgenomen, was ook de oude centrale aan de beurt. We hebben slechts 25 vaste toestellen vervangen, omdat er voor de rest nu gebruik wordt gemaakt van mobiele telefoons (grotendeels gekoppeld aan de cloud telefonieomgeving).
Na een goede voorbereiding werden, voor de volledige implementatie van de cloud telefonieoplossing, twee van onze zeer ervaren medewerkers ingezet. Zij hebben zonder problemen alles volledig kunnen omzetten. Ook onze stagiair Tom, die inmiddels in dienst is bij Paree, is één dag ingezet om alle telefoons om te wisselen.

Samenwerking met Veiligheidsregio Zeeland

Doordat Veiligheidsregio Zeeland al geruime tijd een klant van ons is, werken wij ook al lang samen met hun IT afdeling. Wij weten wat we aan elkaar hebben. De samenwerking verliep soepel. Zo ontvingen wij vlot alle benodigde gegevens en informatie die nodig was voor de migratie. Hierdoor konden wij alles goed voorbereiden en dat is fijn.
Ook de Veiligheidsregio Zeeland is zeer tevreden over hoe alles is verlopen. Zij waren blij met onze flexibiliteit, snelle voorbereiding en realisatie van de hosted telefonieoplossing.
Zijn er onverhoopt problemen, dan kunnen zij rekenen op onze 24/7 service.