Vanaf 1 januari 2023 is minimaal energielabel C voor kantoorgebouwen verplicht.
Ga na in welke klasse uw bedrijfspand momenteel valt. Graag helpen wij u verder met de stap naar een duurzaam bedrijfspand.

Wanneer is energielabel C voor een kantoorgebouw verplicht?

Niet voor ieder kantoorgebouw is energielabel C verplicht. U heeft minimaal energielabel C nodig wanneer:

  • Het kantoorgebouw uw eigendom is;
  • Minimaal 50% van het gebruiksoppervlak van het gebouw daadwerkelijk wordt gebruikt als kantoor;
  • De oppervlakte van de kantoorfunctie tenminste 100 m2 is.

De verplichting geldt niet voor onder andere monumenten.

Regelgeving energielabel C kantoren

In 2030 moeten alle kantoorgebouwen zelfs op energielabel A zitten. Hier ligt voor veel bedrijven nog een enorme uitdaging. Het is dus ook raadzaam om te overwegen deze stap nu al te maken.

Verduurzaam uw bedrijf

Niet alle energiebesparende maatregelen zijn heel ingrijpend, maar geven wel meteen een positieve invloed op het energielabel. Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van energiezuinige LED-verlichting, plaatsen van HR+++ glas, isoleren van vloeren/gevels/daken, plaatsen van zonnepanelen en warmtepompen. Verduurzaming is maatwerk. Wij adviseren altijd innovatieve technische oplossingen die aansluiten op de bedrijfsprocessen. Zo zorgt het plaatsen van LED-verlichting ervoor dat er enorm op verbruik maar ook op koeling wordt bespaard.

Paree helpt u graag

Geen energielabel A, B of C?
Dan helpen wij u graag met de energiebesparende maatregelen. Van de levering en montage van energiebesparende installaties tot verduurzaming van de verlichting.

T 0113-352440 | eb@paree.nl