Het gebruik van zwakke of hergebruikte wachtwoorden vormt een groot beveiligingsrisico op de werkvloer. Cybercriminelen liggen altijd op de loer.

Multi Factor Authenticatie (MFA) is een extra beveiliging bovenop het traditionele wachtwoord. Denk aan bijvoorbeeld het inzetten van een authenticatie-app op je telefoon. Dit maakt het moeilijker voor de hackers om toegang te krijgen tot accounts, zelfs als het wachtwoord is achterhaald.

Inmiddels is MFA ook niet meer voldoende om accounts te beschermen. Een bedrijf kan alsnog slachtoffer van een hack worden, ondanks dat hun accounts met MFA zijn beveiligd.
De nieuwe standaard is daarom ‘MFA Number Matching’.

Wat is MFA Number Matching?

MFA Number Matching is een vorm van Multi Factor Authenticatie. Het voorkomt dat je per ongeluk toestemming geeft aan een malafide inlogpoging. De inlogpoging is namelijk pas geslaagd wanneer je bewust een tweecijferig getal uit je authenticatie-app invult. Per ongeluk toestemming geven door simpelweg ‘Akkoord’ te drukken is dus verleden tijd.

MFA Number Matching voor de Microsoft Authenticator-app

MFA number matching wordt de komende tijd gefaseerd geactiveerd. MFA Number matching geldt in eerste instantie alleen voor de Microsoft Authenticator-app. Bij de DUO Authenticator-app is MFA Number Matching vooralsnog niet geactiveerd.

Hoe werkt MFA Number Matching in de Microsoft Authenticator app?

Bij het inloggen op een online dienst, verschijnt onderstaand pop-up venster met daarin het tweecijferig getal. Dit getal moet je in de Microsoft Authenticator-app op je telefoon overnemen, zodat de inlog kan worden goedgekeurd.

MFA Number Matching

Meer informatie

Wilt u meer informatie over MFA en MFA Number Matching? Wij praten u graag vrijblijvend bij!