Communicatie bij noodsituaties of calamiteiten

In verschillende omstandigheden kan communicatie letterlijk van levensbelang zijn. Bij een noodsituatie of calamiteiten bij zorginstellingen, in de gevaarlijke stoffen- en procesindustrie, bij grote evenementen e.d. moet men altijd optimaal kunnen communiceren. Beveiligers, zorgmedewerkers, ambulancepersoneel, onderhoudsmonteurs, meteropnemers en logistieke medewerkers moeten altijd bereikbaar zijn wanneer zich een dreigende situatie voordoet. In zo'n situatie is optimale communicatie noodzakelijk. Deze gebruikers stellen dan ook hoge eisen aan snelheid, betrouwbaarheid en beschikbaarheid.

Partner PrioCom

Wij kunnen als nieuwe partner van PrioCom deze optimale communicatie garanderen.
PrioCom is dé missiekritische service provider en biedt deze missiekritische communicatie als een end-to-end dienst via het T-mobile netwerk.

Push-to-talk-applicatie
Iedere gebruiker wordt uitgerust met een device met een gestandaardiseerde Push-to-Talk applicatie die direct geïntegreerd is in het landelijke T-Mobile netwerk. Optioneel is er een dispatcher applicatie voor meldkamers. Om de toegang tot het landelijke T-Mobile netwerk voor missiekritische communicatie te waarborgen, verloopt de verbinding via een private verbinding op het T-Mobile netwerk.

Dispatchoplossing
Naast de Push-to-Talk applicatie is er ook een dispatchoplossing (optioneel). Deze zeer uitgebreide oplossing biedt de medewerker een flexibel in te richten omgeving voor het voeren van alle soorten gesprekken uiteraard met prioriteit (pre-emption). Verschillende devices Er is een geselecteerd aanbod aan (ATEX en non-ATEX) toestellen en accessoires die van A tot Z zijn getest, die robuust zijn en die de beste prestaties bieden voor het gebruik van de Push-to-Talk applicatie. De LoneWorker Protect applicatie uitbreiding wordt standaard in combinatie met de Dispatchoplossing afgenomen.

LoneWorker Protect applicatie
In beroepen met een verhoogd risico komt het, vanwege de regelgeving door het coronavirus, geregeld voor dat een medewerker alleen op pad moet, met alle risico's van dien. Hoe kun je dan zijn of haar veiligheid in gevaarlijke situaties garanderen?

Verschillende devices
Om te garanderen dat de Push-to-Talk dienst optimaal werkt, wordt er nauw samengewerkt met diverse hardware leveranciers. Er is een geselecteerd aanbod aan (ATEX en non-ATEX) toestellen en accessoires die van A tot Z zijn getest, die robuust zijn en die de beste prestaties bieden voor het gebruik van de Push-to-Talk applicatie.

Meer informatie
Uiteraard willen wij u graag informeren over de mogelijkheden van (missie)kritische communicatie. Bel of mail ons! T 0113-352440 / E ti@paree.nl

Missiekritische communicatie

Dit bericht delen

Meer weten over wat Paree voor uw bedrijf kan betekenen?
Contact