WiFi 6E (Extended) is een supersnel en enorm sterk draadloos internet met indrukwekkende snelheden. Graag vertellen wij u meer.

WiFi 6E (Extended) is een supersnel en enorm sterk draadloos internet met indrukwekkende snelheden, minimale latency (vertraging) en een grotere capaciteit.  WiFi 6E zorgt voor de perfecte internetervaring. Downloaden, grote bestanden delen, gamen en video’s streamen, soepel en zonder vertraging en haperingen.
WiFi 6E werkt hetzelfde als WiFi 6, maar heeft naast de 2,4 GHz en de 5 GHz-band een extra frequentieband van 6 GHz. Omdat er nog niet zoveel ‘verkeer’ gebruik maakt van de 6 GHz-frequentie is het internet sneller en raakt minder snel overvol. WiFi 6E is dus een extra frequentieband voor snelle WiFi-apparaten. Van deze extra frequentieband kunnen alleen nieuwe apparaten gebruik maken. Storing van oude apparaten of van de WiFi verbinding van de buren is dan ook verleden tijd.

wifi 6E

Betrouwbaarder en veiliger

Door de verbeterde prestaties van WiFi 6E is de draadloze verbinding betrouwbaarder. Vooral voor bedrijven en bij kritieke toepassingen erg praktisch. Verder maakt de zogenaamde WPA3 beveiliging het een stuk moeilijker om zomaar in het WiFi netwerk te komen. In tegenstelling tot oudere routers en multiroom systemen die nog gebruik maken van WPA2 beveiliging.

Nieuwe apparaten ter ondersteuning van WiFi 6E

Het gebruik kunnen maken van WiFi 6E is alleen mogelijk wanneer alle componenten ‘goed’ zijn. Het is niet alleen een kwestie van de WiFi hardware vervangen, maar ook hetgeen op de achtergrond draait en de apparatuur die er gebruik van maakt moeten geschikt zijn. Zo is de nieuwste router, desktop, laptop, mobiele telefoon en/of het nieuwste smart home systeem, een vereiste ter ondersteuning van WiFi 6E. Op basis van het modelnummer kan nagekeken worden of een apparaat Wifi 6E ondersteunt. Apparaten die voor 2019 zijn gemaakt werken nooit met WiFi 6E.

Wifi 6E