De gevolgen van cybercrime zijn groot. Voor het goed blijven functioneren van een bedrijf, is een goede IT security van groot belang. 24/7 waakzaam zijn en pro-actief inspelen op veranderingen in de technologie. Slimmer beveiligen is een must.

Een ondernemer doet er goed aan om een IT specialist in te schakelen en zijn IT-infrastructuur professioneel te beveiligen tegen cybercrime.
De keuze voor IT security moet vanzelfsprekend aansluiten op de IT-infrastructuur, de groei en IT-wensen van de organisatie.

Diensten IT security
IT security bestaat uit de volgende diensten:
1. Network security
2. Security servers en devices
3. Security Information Management
4. Identify security

Network security
Door netwerkbeveiliging krijgen alleen toegestane apparaten toegang tot het bedrijfsnetwerk. Bedrijfskritische applicaties en data zijn veilig en de beveiliging voorkomt meesurfen op het wireless netwerk. Installatie van firewall(s) en continue monitoring is van groot belang.

Security servers en devices
Alleen de installatie van antimalware om servers en devices te beveiligen is niet voldoende. Veilig blijven werken vraagt geregeld (wekelijks/maandelijks) een update van alle software.
Ook alle data en applicaties van de mobile devices zoals laptop, tablet en smartphone moeten worden beschermd. De allesomvattende cloudoplossing, Enterprise Mobility en Security (EMS), beveiligt perfect mobiele apparaten.

Security Information Management (SIM)
Goede security betekent ook nadenken over de inrichting van mappen, het toekennen van rechten, het delen van bestanden, beveiliging en backup van bestanden. 

Identify security
Alleen de juiste persoon moet kunnen inloggen op het systeem en zich toegang verschaffen tot de bestanden. Verschillende authenticatie methodes kunnen hiervoor worden ingezet. De two-factor authentication wordt tegenwoordig vaak gebruikt. De medewerker overlegt twee 'bewijzen' alvorens in te kunnen loggen op het systeem.

IT-specialist inschakelen
IT security is een continue proces. Een IT-specialist adviseert en implementeert niet alleen, maar zal ook het beheer en de pro-actieve monitoring op zich nemen. De ondernemer is verzekerd van een veilige IT-omgeving en kan zich volledig focussen op zijn bedrijfsvoering.

 Bent u op zoek naar een IT-specialist?
Wij helpen u graag bij het slimmer beveiligen van de IT-infrastructuur van uw bedrijf. Als IT-specialist hebben wij alle kennis in huis.
Informeer nu: T 0113-352440 | ti@paree.nl
 

IT security

Dit bericht delen

Meer weten over wat Paree voor uw bedrijf kan betekenen?
Contact