Beeldbellen bij zorginstellingen

Vanwege de corona crisis en alle maatregelen die hiermee samenhangen, kunnen bewoners van zorginstellingen momenteel behoorlijk eenzaam zijn. Van de één op de andere dag mogen zij voorlopig geen bezoek van familie en/of vrienden ontvangen. Juist nu contact met dierbaren zo belangrijk is, is dit niet meer mogelijk.
Helpdigitaal heeft speciaal voor deze groep mensen een hele mooie dienst ontwikkeld. Zij stellen tablets ter beschikking om beeldbellen voor de bewoners met familie en/of vrienden mogelijk te maken. Bij het zien van dit mooie initiatief, zijn wij als Paree meteen aangehaakt om het plan ook voor de Zeeuwse zorginstellingen uit te rollen.

Helpdigitaal
Met behulp van ICT partners en donaties stelt Helpdigitaal tablets beschikbaar aan ziekenhuizen, verzorgings- of verpleeginstellingen. Bewoners krijgen hierdoor de mogelijkheid om te beeldbellen met hun dierbaren.
Het concept gaat uit van de volgende voorwaarden:

  • geen of nauwelijks fysiek contact met de bewoners
  • geen of nauwelijks technische handelingen voor de gebruiker – 1 druk op de knop
  • zo min mogelijke logistieke handelingen voor de medewerkers en zorgpersoneel
  • zo minimaal mogelijk afhankelijk zijn van ICT infrastructuur van de instelling

Paree als ICT partner van Helpdigitaal
Als nieuwe partner kunnen wij, met behulp van hoofdfinancierder de Zeeuwse Rabobanken en daarnaast een donatie van de gemeente Reimerswaal en gemeente Borsele, refurbished tablets leveren aan zorginstellingen in Zeeland. Het beheren, installeren, inrichten en onderhouden van de tablets komt volledig voor onze rekening.

KPN verzorgt voice & data kaarten.

Tablets voor bewoners Zorggroep Ter Weel in Goes
Vandaag hebben wij onder andere bij Zorggroep Ter Weel 45 tablets overhandigd aan de bestuurder Coby Traas. De tablets zijn verspreid en werden hartelijk ontvangen door de medewerkers van Zorg en Welzijn. Zij zullen de cliënten helpen met het contact leggen met hun familie. Er zal dankbaar gebruik van worden gemaakt. 

Ook zorginstellingen Eilandzorg Schouwen-Duiveland, Cleijenborch, Zorgstroom en WVO zorg hebben tablets voor hun bewoners in ontvangst mogen nemen.

Interesse
Bent u een zorginstelling in Zeeland en wilt u ook beeldbellen mogelijk maken voor uw bewoners?U kunt via een formulier op de website van Helpdigitaal een aanvraag indienen.
 

Fotogallerij

Beeldbellen bij zorggroep Ter Weel
Helpdigitaal in Zeeland
Overhandigen tablets Ter Weel
Tablets overhandigen bij Eilandzorg Schouwen-Duiveland
Beeldbellen bij Cederhof

Dit bericht delen

Meer weten over wat Paree voor uw bedrijf kan betekenen?
Contact