Internet of Things

Als ervaren IT specialist maakt Paree de verschuiving van klassieke (proces)automatisering naar het Internet of Things van dichtbij mee. We voorzien in de technische oplossingen en het advies voor het toepassen van het IoT in uw bedrijf of organisatie.
IOT

Over Internet of Things

Het Internet of Things of kortweg IoT is één van de meest veelbelovende ontwikkelingen in de IT-wereld. Experts verwachten een explosieve groei van het aantal slimme apparaten dat op internet is aangesloten. Naar verwachting zijn er in 2020 wereldwijd mogelijk 50 miljard connected devices!

Wat is Internet of Things?

Het Internet of Things (IoT) bestaat uit apparaten die via internet met elkaar verbonden zijn. Het gaat bij het IoT om allerlei soorten apparaten, van huishoudelijke apparaten als koelkasten en thermostaten, tot auto’s, winkelwagentjes, containers, drones, straatlantaarns en ‘persoonlijke’ apparaten als smartphones en horloges. Al deze apparaten worden ‘slim’ gemaakt door ze te voorzien van allerlei sensoren. Wanneer ze worden verbonden met het internet kunnen ze online met elkaar communiceren zonder tussenkomst van mensen.

Het IoT bestaat dus uit ‘smart and connected devices’ die gebruik maken van zogenaamde machine-to-machine (m2m) communicatie via verschillende netwerken.  De sterke groei van apparaten met sensoren wordt in verschillende toepassingen en sectoren inmiddels al gerealiseerd zoals industry 4.0, smart cities, smart of e-health, smart farming, smart logistics etc. 

Big data biedt nieuwe inzichten

IoT biedt de mogelijkheid om bedrijfsprocessen te veranderen. Door analyse van de (big) data vergaart u nieuw vergaarde inzichten waarmee u innovaties, kostenbesparingen en kwaliteitsverbeteringen kunt doorvoeren.

De implementatie van IoT hoeft niet per definitie te betekenen dat u nieuwe machines, apparatuur en hardware moet aanschaffen. Er kan gebruik worden gemaakt van de huidige infrastructuur van uw bedrijf, waarbij door toevoeging van sensoren, rekenkracht en intelligente besturingssystemen, een slim systeem gecreëerd wordt. Dit wordt ook wel Internet of Your Things genoemd.

De belangrijkste voordelen van IoT:

  • Vergroten van efficiëntie door beter inzichten en voorspelbaarheid van bedrijfs- en productieprocessen;
  • Kostenbesparing door directe connectie van klant tot aan de productievloer;
  • Flexibiliteit door het verbinden van machines, systemen, gebouwen en mensen via clouddiensten.

Wij helpen u graag

Paree is een ervaren leverancier van sensoren, netwerk- en communicatiemiddelen (o.a. WiFi, LoRa, Sigfox etc)en de software om bedrijven slimmer te maken. Dit zijn de bouwstenen om Internet of Things toe te passen. Tevens kunnen wij u helpen met advies en implementatie. 

Pluspunten Paree

  • Uw totaalleverancier: één partij voor al uw installaties
  • 24/7 service, beheer en onderhoud
  • Betrokken en ervaren medewerkers

partners

Paree - IT Partner - KPN Internet of Things
KPN Things
Paree Partner IT IoT MCS
MCS Industriele IoT
Paree Partner IT IoT ITalks MCS
ITalks private IoT netwerk
Paree - Partner - IT - IoT - SWYCS
SWYCS IoT oplossingen
Geïnteresseerd in Internet of Things?