Veiligheidsinspectie elektrische installatie en gereedschap SCIOS Scope 8, 9 en 10

Paree is uw specialist voor de (brand) veiligheidsinspecties SCIOS Scope 8, 9 en 10 (NTA 8220)
veiligheidsinspectie SCIOS Scope 8 9 en 10

Veiligheidsinspecties SCIOS Scope 8, 9 en 10

Inspectie van elektrotechnisch materieel op brandveiligheid
Branden kunnen ontstaan door onveilige situaties in elektrische installaties. Om de risico's van een elektrische installatie vast te stellen, is een veiligheidsinspectie met NEN3140 als uitgangspunt beperkt.
Ten behoeve van de specifieke inspectie van elektrisch materieel op brandrisico is een aanvullende brandrisico-inspectie SCIOS Scope 10, gebaseerd op de NTA 8220, ontwikkeld. Door brandrisico's in uw pand(en) goed in te schatten, kunt u brand voorkomen of beperken.

Certificering SCIOS Scope 10
Om de brandrisico-inspectie van het elektrisch materieel SCIOS Scope 10 (NTA 8220) te kunnen uitvoeren dient het inspectiebedrijf gecertificeerd te  zijn; Paree is hiervoor sinds kort gecertificeerd. Bovendien zijn wij al geruime tijd bevoegd om de veiligheidsinspecties Scope 8 en 9 uit te voeren. Bij Paree zijn wij er trots op om tot de eerste 9 gecertificeerde aanbieders in Nederland te horen die deze SCIOS Scope inspecties te verrichten.
Dus wilt u een brandrisico-inspectie Scope 10 in Zeeland uit laten voeren? Dan kunt u hiervoor bij Paree terecht. Voor SCIOS Scope 10 (NTA8220) in West-Brabant bent u ook bij ons aan het juiste adres. Neem alvast contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Inspectie brandverzekering
Veiligheidsinspectie SCIOS Scope 10 (NTA 8220) is op verzoek van het Verbond voor Verzekeraars ontwikkeld. De verzekeringsbranche dringt bij verzekerden aan op het periodiek uitvoeren van de gecertificeerde brandinspectie om zo te voldoen aan de polisvoorwaarden.

Overigens moet u om aan de Arbowet te voldoen tevens een NEN3140 inspectie uit te laten voeren, aangezien bij deze veiligheidsinspectie ook het aanraakgevaar wordt meegenomen.

Wat houdt een brandrisico-inspectie SCIOS Scope 10 in?
Inspectie van uw elektrische installatie en risicovolle elektrische apparaten.
Er zal een visuele controle plaatsvinden en er zullen foto's worden genomen van risicovolle situaties. Verder worden er verschillende metingen en testen uitgevoerd waaronder infraroodopnames van de verdeelinrichtingen ter controle van de temperatuur.
Na inspectie ontvangt u een inspectierapport met daarin alle bevindingen en uitgebreid advies over eventueel geconstateerde afwijkingen.

Meer informatie
Bel ons voor meer informatie over de brandrisico-inspectie SCIOS Scope 10 of voor andere vragen! T 0113-352440 of per email: eb@paree.nl

Scope 10 inspectie

Bestand downloaden

Vul uw naam en e-mailadres in om dit bestand te downloaden
Meer weten over wat Paree voor uw bedrijf kan betekenen?
Contact