NEN 3140 inspecties

Paree is gespecialiseerd in NEN 3140 controle en advies om de geïnspecteerde onderdelen veilig te maken en te houden.
NEN 3140 Keuring

Over NEN 3140

Volgens de ARBO wet moet uw organisatie aan wettelijke eisen voldoen, zoals de NEN 3140 norm. Dat houdt in dat u periodiek uw elektrotechnische installaties en elektrische hulpmiddelen (handgereedschappen) moet laten inspecteren en keuren door een gecertificeerd keuringsbedrijf. Het komt ook vaak voor dat de verzekering een periodieke NEN 3140 inspectie eist.

Voordelen NEN Keuring

  • Inzicht belasting elektrische installaties
  • Inzicht storing van verbindingen, aardingen en beveiligingen
  • Overzicht van acties om problemen of technische storingen te verkleinen

Keuring van uw installaties volgens de NEN 3140 norm?
Paree is gecertificeerd om NEN 3140 keuringen en inspecties uit te voeren. Daarnaast kunnen we eventuele reparaties aan gereedschappen of aanpassingen in uw installaties voor u uitvoeren. Dankzij onze jarenlange ervaring doen we dit snel en efficiënt.

Inspecties SCIOS Scope
Branden kunnen ontstaan door onveilige situaties in elektrische installaties. Om de risico's van een elektrische installatie vast te stellen, is een veiligheidsinspectie met NEN3140 als uitgangspunt beperkt.
Ten behoeve van de specifieke inspectie van elektrisch materieel op brandrisico is een aanvullende brandrisico-inspectie SCIOS Scope 10, gebaseerd op de NTA 8220, ontwikkeld. Door brandrisico's in uw pand(en) goed in te schatten, kunt u brand voorkomen of beperken.
Bij Paree zijn wij momenteel druk bezig met de certificering voor de SCIOS Scope 10. Wij zijn wel bevoegd om de inspecties Scope 8 en 9 uit te voeren. Meer informatie over SCIOS Scope.

Neem contact met ons op via 0113 - 352 440 of stuur een e-mail naar eb@paree.nl

Pluspunten Paree

  • Uw totaalleverancier: één partij voor al uw installaties
  • 24 x 7 x 365 service, beheer en onderhoud
  • Betrokken en ervaren medewerkers
Geïnteresseerd in NEN 3140?