Paree en InTec vullen elkaar perfect aan

Paree is sinds begin 2021 eigenaar van werktuigbouwkundig installateur InTec Installatietechniek uit Kapelle. InTec is ook een familiebedrijf, bestaat sinds 1995, heeft 35 medewerkers en levert diensten op het gebied van verwarming (o.a. warmtepompen), airconditioning, sanitair, ventilatie en lekdetectie. Met elektrotechniek én werktuigbouwkunde in huis ontzorgen wij onze klanten volledig.

Tim vertelt enthousiast over zijn stage

Tim vertelt…

Tim (19 jaar) volgt de opleiding MBO Technicus Engineering, gericht op Elektrotechniek bij Scalda Goes. Hij heeft als stagiair 5 maanden bij Paree gewerkt.

Tim wilde graag een kantoorstage en is gestart op de software afdeling Industriële automatisering. Na 15 weken heeft hij de overstap naar de hardware afdeling (tekenkamer) gemaakt om daar ook eens een kijkje te nemen.

Kennismaken met Paree

Tim kende Paree als stagebedrijf van de Open dagen bij Scalda. Team HR en stagebegeleider Joost Zuidijk geven op deze bijeenkomsten leerlingen informatie over werken en leren bij Paree. Een klasgenoot van Tim had ook bij Paree stage gelopen en was enthousiast. De begeleiding was goed; iedereen was behulpzaam en je kon altijd vragen stellen. Na deze positieve woorden nam Tim contact met ons op, kwam op gesprek en startte op 23 augustus 2023.

Uitdagende stage-opdracht

Vanuit de EED (Europese Energie Efficiency Richtlijn) moeten energiestromen (en besparingsmogelijkheden) van een organisatie middels een wettelijk verplichte rapportage in beeld worden gebracht. Vanzelfsprekend moet dit dan goed gemeten en geregistreerd kunnen worden. Tim kreeg als uitdagende opdracht om uit te zoeken of een controller (merk Loytec) geschikt zou zijn als zo’n energieregistratiesysteem voor klimaatbeheersing. Na een cursus over de controller is hij met zijn onderzoek aan de slag gegaan en heeft de uitkomsten in zijn verslag uiteengezet. Nu alleen de presentatie van zijn verslag nog.
“Ik ben blij met mijn verslag. Door mijn stageopdracht ben ik echt meer te weten gekomen over ‘het programmeren’ op een software afdeling. Ik heb veel geleerd, maar ben erachter gekomen dat programmeren niks voor mij is. De (hardware)werkzaamheden op de tekenkamer vond ik wel echt leuk. Ik voerde verbeterpunten aan ‘paneelbouw besturingskasten’ door. Bij een volgende stage lijkt het mij interessant om ook ‘paneelbouw besturingskasten’ vanaf begin tot eind te leren ontwerpen.”

Paree als stagebedrijf

“Ik zou iedereen aanraden om stage bij Paree te lopen. Paree is echt een familiebedrijf; iedereen kent elkaar en de sfeer is gezellig,” zegt Tim lachend. “Er werken vriendelijke mensen die altijd voor je klaar staan. Hebben ze even geen tijd, dan komen ze er écht op een later tijdstip op terug. Ook staan ze altijd open voor ideeën. Buiten werktijd worden er leuke evenementen en borrels georganiseerd. Zo heb ik tijdens mijn stageperiode een mosselfeest, oliebollenborrel én nieuwjaarsborrel meegemaakt. Allemaal supergezellig!

Tim heeft nog geen duidelijk beeld van zijn toekomst. Hij wil in ieder geval na het afronden van deze opleiding nog verder leren. “Wat ik in de toekomst wil gaan doen, weet ik nog niet. Misschien nog een HBO-opleiding op het gebied van Engineering, maar het kan ook nog wel iets heel anders worden. Ik weet het echt nog niet!”