Paree en InTec vullen elkaar perfect aan

Paree is sinds begin 2021 eigenaar van werktuigbouwkundig installateur InTec Installatietechniek uit Kapelle. InTec is ook een familiebedrijf, bestaat sinds 1995, heeft 35 medewerkers en levert diensten op het gebied van verwarming (o.a. warmtepompen), airconditioning, sanitair, ventilatie en lekdetectie. Met elektrotechniek én werktuigbouwkunde in huis ontzorgen wij onze klanten volledig.

HR Stagiair Meike bij Paree

Meike vertelt…

Meike is 3e-jaars student HBO HR Management bij Avans in Breda. Zij heeft 5 maanden bij Paree een onderzoeksstage gelopen.

Tijdens haar onderzoeksstage werkte Meike vier dagen bij Paree en ging één dag in de week naar school. Ze besteedde de helft van haar tijd aan het meewerken en de andere helft aan haar onderzoek. Haar onderzoek had als onderwerp ‘Het verbeteren van het offboardingsproces’.

Paree als stagebedrijf

Meike heeft bij haar keuze voor een stagebedrijf bewust voor Paree gekozen. “Ik was op internet op zoek naar een stagebedrijf en kwam op de Zeeuwse vacaturebank de HR meewerkstageplek bij Paree tegen. Paree sprak mij aan, omdat het een commercieel bedrijf is én totaal anders dan de zorginstelling waar ik hiervoor een stage had afgerond. Het leek mij leuk om de verschillen op HR-gebied tussen een zorginstelling en commercieel bedrijf in de praktijk te ervaren.”

Werkzaamheden HR-stagiair

Bij Paree heeft ze de afgelopen maanden een duidelijk beeld gekregen van alle werkzaamheden van een HR-medewerker. Van begin tot eind en alles daartussen; een sollicitatie, indiensttreding, uitdiensttreding en alle tussentijdse wijzigingen. Geen dag verloopt hetzelfde.
Zij heeft zoveel mogelijk werkzaamheden zelf uitgevoerd en af en toe meegekeken met een collega. “Door in de praktijk met contracten, verklaringen en procedures bezig te zijn snap ik nu veel beter wat ik allemaal op school heb geleerd,” aldus Meike.

Meewerkstage op de afdeling HR

Ondersteuning en begeleiding

De begeleiding vanuit Paree vond Meike heel erg fijn. “Ik werd vanaf dag één, ook als stagiair, serieus genomen,” vertelt Meike enthousiast. Na een gedegen inwerkperiode, mocht ze zelfstandig aan de slag. Bij vragen, zeker ook voor haar onderzoek, was iedereen altijd hulpvaardig. Meike vervolgt: “Bij Paree is iedereen behulpzaam en zijn er korte lijntjes. Heb je een vraag voor een manager, dan kun je die gewoon via Microsoft Teams (digitaal) stellen. Lekker laagdrempelig, erg fijn. Ook de interviews voor mijn onderzoek met de HR-medewerkers en het management kon ik zonder problemen afnemen.”

Door haar stage bij Paree weet Meike nu alle ins en outs van het beroep als HR-medewerker. Compleet anders dan haar dagelijkse werkzaamheden waren de beurzen en open dagen. “Het was voor mij een hele ervaring om op de netwerkbeurs Contacta, drie dagen lang samen met collega Mariëlle, namens HR in de stand te staan. Ook de bijeenkomst voor BBL-leerlingen in het Omnium, vond ik erg leuk.”

Toekomstplannen

“Ik ben wel van plan om na deze opleiding mijn kennis op HR-gebied nog verder te vergroten. HR is een interessant vakgebied en leren vind ik nog steeds erg leuk!” Meike heeft nog geen concrete opleiding voor ogen. “Als minor ga ik nu met ‘Psychologie’ aan de slag, wellicht ga ik me hierin verder verdiepen.”

Meike is enthousiast over haar stage. “Ik zou iedereen aanraden om stage bij Paree te lopen, omdat je heel erg fijn wordt begeleid. Bovendien krijg je een heel erg breed beeld van de functie.”

Wij wensen Meike succes met haar verdere (studie)carrière en wie weet zien wij haar in de toekomst nog eens terug!

HBO onderzoeksstage bij Paree