Paree en InTec vullen elkaar perfect aan

Paree is sinds begin 2021 eigenaar van werktuigbouwkundig installateur InTec Installatietechniek uit Kapelle. InTec is ook een familiebedrijf, bestaat sinds 1995, heeft 35 medewerkers en levert diensten op het gebied van verwarming (o.a. warmtepompen), airconditioning, sanitair, ventilatie en lekdetectie. Met elektrotechniek én werktuigbouwkunde in huis ontzorgen wij onze klanten volledig.

Olav stagiair bij Paree

Olav vertelt…

Olav (20 jaar) stagiair MBO 4 Mechatronica vertelt over zijn stage bij Paree.

“Ik heb een goed gevoel bij Paree en ik kan iedereen aanraden om hier een stage te lopen.”

Olav loopt sinds begin februari 2022 stage bij Paree. Hij volgt de MBO 4 opleiding
Mechatronica in Bergen op Zoom. Hij woont in Goes en zocht in de buurt een stageplek bij een bedrijf met de focus op elektrotechniek. Hij hoorde veel goede verhalen over Paree en nam contact op.
Olav is enthousiast: “Ik vind de combinatie van school- en stageperiodes heel erg goed en vooral heel leerzaam. Wat je op school leert kan je vaak niet in de praktijk brengen. Tijdens een stageperiode kan dit wel. Je krijgt ook een veel beter gevoel hoe het is om in een bedrijf te werken en dat is denk ik goed voor iedereen zijn ontwikkeling.”
Olav sluit het laatste jaar van zijn opleiding af met zijn stage bij Paree. Tijdens zijn twee voorgaande stageperioden heeft hij kennis kunnen maken met de mechanische kant van het vak, om nu bij Paree het op elektrotechnisch gebied te ontdekken.
“Door beide kanten van het vak te onderzoeken, weet ik nu dat de elektrotechniek mijn voorkeur heeft.”

Stageopdracht

Als stageopdracht bij Paree ontwerpt, realiseert en programmeert Olav een verdeelinrichting/besturingskast voor het nieuwbouwdeel van ons bedrijfspand. Het automatiseren van de verlichting, buitenzonweringen en het luchtbehandelingssysteem en voedingspunten voor de werkplaats en de kantoren. Allemaal in één kast samen gebracht.
”Eerst heb ik geïnventariseerd wat er in elke ruimte moest komen. Daarna ben ik dit gaan tekenen in Eplan op de tekenkamer. Na het tekenwerk, heb ik in de werkplaats ook echt de kast gebouwd. Nu ben ik druk bezig met het programmeren van de kast. Tot slot zal ik ook het programma nog moeten testen. Een hele leuke opdracht, omdat ik echt mijn eigen project heb en volledig van A tot Z zelf aan werk.”

Stagebegeleiding bij Paree

De begeleiding bij Paree vindt hij heel erg goed. “Als ik vragen heb over mijn stage kan ik altijd terecht bij Joost Zuidijk de stagecoördinator.
Ook als ik tijdens mijn werkzaamheden,  inhoudelijk vragen heb over het werk, kan ik bij iedere collega terecht. Ik stel mijn vraag en zij helpen eigenlijk altijd.”

Werken bij Paree

Nu ziet Olav zichzelf ‘later’ wel bij Paree werken, maar is benieuwd hoe hij er na zijn vervolgstudie in staat. “Ik ga nu eerst nog 4 jaar HBO Mechatronica in Eindhoven studeren en daarna wil ik gaan werken. Of dit bij Paree zal zijn weet ik niet. Er kan veel gebeuren in 4 jaar tijd,” zegt hij lachend.
“Ik heb een goed gevoel bij Paree en ik kan iedereen aanraden om hier een stage te lopen.”

Paree is gericht op de toekomst

“Ik vind Paree een heel mooi bedrijf met veel kennis in huis. Specialisten die maatwerk kunnen leveren en dat maakt Paree bijzonder.
Ze zijn bovendien heel erg gericht op de toekomst. Doordat het lastig is om nieuw personeel met ervaring te vinden, leiden zij zelf mensen op.“

Over ongeveer één maand zit Olav zijn stage bij Paree er op. Hij stapt met een hoop nieuwe kennis en werkervaring de deur uit. De nieuwe verdeelkast zal hier het bewijs van zijn.
Succes met je vervolgstudie Olav!