Duale HBO-opleiding

Overeenkomst

Een student die een duale HBO-opleiding volgt gaat een aantal dagen naar school en werkt daarnaast een aantal dagen als medewerker bij Paree. De student staat ingeschreven bij de HBO-instelling en krijgt voor zijn werkzaamheden bij Paree een parttime arbeidsovereenkomst.

Bij een duaal traject wordt een deel van de opleiding verzorgd door de HBO-instelling en een deel door Paree. Om uiteindelijk aan de exameneisen te kunnen voldoen wordt een onderwijsarbeidsovereenkomst opgesteld. In deze overeenkomst wordt vastgelegd welk deel van de opleiding door de HBO-instelling en welk deel door de werkgever wordt verzorgd. Tevens worden studiepunten aan de verschillende onderdelen toegekend. De onderwijsarbeidsovereenkomst wordt getekend door drie partijen: de student, de HBO-instelling en Paree.

Opleidingskosten

Uiteraard zijn aan de opleiding kosten verbonden. Deze opleidingskosten (collegegeld, boekengeld e.d.) neemt Paree voor haar rekening. De student hoeft geen (bijdrage in de) opleidingskosten te betalen.

Begeleiding

Een deel van de opleiding van de student wordt door Paree verzorgd. Om te voldoen aan het opleidingsplan is het noodzakelijk, dat een student werkzaamheden op verschillende afdelingen uitvoert. De begeleiding wordt per afdeling geregeld, zodat de student steeds een begeleider heeft, die kundig is op het betreffende werkgebied en zodoende ook in staat is de ontwikkeling van de student te volgen en te beoordelen.

Naast de begeleiding door Paree wordt de student begeleid door een docent. De docent bezoekt ook het bedrijf en heeft overleg met de student en de betreffende begeleiders.

Overige opleidingen

Bij Paree vinden wij het normaal, dat onze medewerkers van tijd tot tijd een opleiding kunnen volgen. Dat geldt ook voor studerende medewerkers. Ook tijdens hun duale opleiding is het gebruikelijk, dat studenten in de gelegenheid worden gesteld om – op kosten van het bedrijf - voor hen relevante opleidingen te volgen.

Solliciteren

Als je interesse hebt om bij Paree een duaal traject te gaan volgen dan kun je contact met ons opnemen. Stuur ons een sollicitatiebrief met je cv, bij voorkeur per e-mail naar sollicitatie@paree.nl of per post naar Werrilaan 8, 4453 CC 's-Heerenhoek.

Vragen

Als er nog vragen zijn kijk dan eens bij de veelgestelde vragen (onderaan de pagina Werken & Leren) of neem telefonisch contact op met Joost Zuidijk T 0113-352440.

Geïnteresseerd in Duale HBO-opleiding?