Samen sterk voor een veilig Zeeland.

Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is er voor de fysieke veiligheid van Zeeuwse inwoners en bezoekers. VRZ omvat Brandweer Zeeland, Gemeenschappelijke Meldkamer Zeeland (GMZ), Gemeentelijke Bevolkingszorg, de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR), Risico- en crisisbeheersing en de afdeling Bedrijfsvoering.

Op het moment dat er een ramp of een grootschalig ongeval is, moeten hulpdiensten onder bijzondere omstandigheden in multidisciplinair verband (gezamenlijk) kunnen optrekken. En dat vergt de nodige voorbereiding. In geval van een crisis is zo'n 80 procent van alle elementen gelijk en 20 procent nieuw. Die 80 procent kan dus worden getraind en voorbereid.

Samen verantwoordelijk voor veiligheid
Niet alleen hulpdiensten hebben een rol in het veilig houden en maken van Zeeland. Ook overheden, bedrijven en inwoners en bezoekers hebben hun eigen verantwoordelijkheid hierin. Veiligheidsregio Zeeland verbindt, coördineert en faciliteert zodat een ieder elkaar weet te vinden als dit nodig is.

Paree verzorgt voor de Veiligheidsregio Zeeland:

  • Internetverbinding op alle locaties
  • 1 Hosted IP Telefonie (voip/cloud centrale) met telefoonlicensies op alle locaties

Onderzoek

Eerder heeft Paree een onderzoek uitgevoerd voor zo'n 70 brandweerkazernes/locaties in Zeeland. Door diverse wijzigingen in de organisatie was het niet duidelijk wat er op de locaties aan verbindingen en abonnementen beschikbaar was. Dit is eerst uitgezocht en vervolgens is op iedere locatie isdn en/of analoog vervangen door één IP verbinding. Deze is gescheiden voor internet en hosted IP telefonie.

De voordelen hiervan zijn:

  • Enorme besparing van kosten.
  • Eén overzichtelijk systeem - 1 hosted ip centrale met connectie naar alle brandweerkazernes/locaties. 

 

Dit project delen

Meer weten over wat Paree voor uw bedrijf kan betekenen?
Contact