Camerabeveiliging voor locaties van Kloosterboer Cool Port te Rotterdam

Kloosterboer is een financieel sterk en onafhankelijk familiebedrijf, met haar oorsprong in 1925. Ruim 3.500.000 m3 aan koel- en vriescapaciteit maakt Kloosterboer toonaangevend in de logistieke dienstverlening voor temperatuur gecontroleerde voedselproducten (o.a. vis, vlees, fruit, vruchtensappen- en concentraten, zuivel en aardappelproducten) in West-Europa. Ze zijn gespecialiseerd in opslag, stuwadoren, logistiek, douaneafhandeling en logistieke IT-oplossingen.

Met ruim zeshonderdvijftig medewerkers, negen locaties in Nederland en zes in het buitenland, 90 jaar ervaring en een internationaal netwerk zijn ze in staat om alle logistieke vraagstukken te beantwoorden.

Paree verzorgde voor Kloosterboer Cool Port:

  • de installatie van 79 camera’s voor beveiliging en toezicht van de locaties in Rotterdam.

Kloosterboer over Paree

Group procurement manager Kloosterboer Leo Euser (voorheen project director Kloosterboer Cool Port Rotterdam)

“Zeer tevreden over servicegerichtheid B”

Eind september werd een nieuw koel- en vriescentrum van Kloosterboer officieel geopend aan de Waal-Eemhaven in Rotterdam. Het centrum is ca. 270 meter lang en 100 meter diep en biedt ruimte aan 40.000 pallets koel- en vriesopslag, een expeditieruimte en verpakkingscentrum. Paree leverde 84 camera’s voor o.a. het cameratoezicht en het onbemande toegangssysteem. Hiervoor moest een corridor van ca. 800 meter van toegangspoort tot aan het pand worden overbrugd met camera’s, bekabeling en elektrotechnische installaties. Paree leverde een geïntegreerde oplossing om Cool Port zowel intern als extern te automatiseren en te beveiligen. Cool Port is onderdeel van Kloosterboer, een toonaangevende logistieke dienstverlener met vestigingen in Nederland, West-Europa, USA, Canada en Zuid-Afrika.

Procesaansturing en informatievoorziening

“Cool Port is een modern logistiek-centrum met een geautomatiseerde procesaansturing en informatievoorziening vanuit de keten. Transport van binnenkomende producten gaat vooral via ‘barging’. Zo noemen we het vervoer per binnenschip in onze sector. De vracht komt aan op de Maasvlakte per zeeschip en wordt daar overgeslagen op binnenvaartschepen, die op hun beurt de lading afleveren in Cool Port. Met deze ‘barging’ brengen we het transport over de weg sterk terug,” vertelt Leo Euser, tot voor kort project director Kloosterboer Cool Port Rotterdam.

 

Goede referentie, goede prijs-kwaliteitverhouding

De ervaring met Paree op de vestiging van Kloosterboer in Vlissingen was een goede referentie voor het aanvragen van een offerte voor deze grote opdracht in Rotterdam. “Onze collega’s in Vlissingen waren zeer positief en we vonden moeiteloos goede pers over het bedrijf. Maar buiten dat is het vooral een combinatie van een aantal zaken. We zochten een partij die de camera’s, het onbemande toegangsysteem, de veiligheid en beveiliging van het terrein en het logistieke centrum kon leveren en plaatsen. Vanuit de centrale controlepost kan nu het hele terrein en het laden en lossen in het pand bewaakt worden. Paree leverde een geïntegreerde oplossing en bracht hiervoor honderden meters glasvezel kabel aan. Na enkele maanden hard werken werd het nieuwe centrum geopend en was het volledig operationeel. “We zijn zeker tevreden over de servicegerichtheid en het vermogen om mee te denken met ons als klant.” Het is een pragmatische toeleverancier met een goede prijs/kwaliteit verhouding en een flexibele houding. Bij ons geldt: “Zeggen we A, dan zeggen we ook B” en dat herken ik ook bij Paree.

Fotogallerij

Paree - Projecten - Camera Beveiliging - Kloosterboer - Cool Port
Paree - Projecten - Camera Beveiliging - Kloosterboer - Cool Port
Paree - Projecten - Camera Beveiliging - Kloosterboer - Cool Port
Paree - Projecten - Camera Beveiliging - Kloosterboer - Cool Port
Paree - Projecten - Camera Beveiliging - Kloosterboer - Cool Port
Paree - Projecten - Camera Beveiliging - Kloosterboer - Cool Port

Dit project delen

Meer weten over wat Paree voor uw bedrijf kan betekenen?
Contact