WiFi 6 (802.11ax) is de opvolger van WiFi5 (802.11ac) en biedt vele verbeteringen.
Zo is WiFi6 sneller en stabieler. Bovendien is WiFi6 efficiënter, waardoor er meer gelijktijdige gebruikers van snellere WiFi kunnen worden voorzien. De kans op storing is bij een groot aantal draadloze gebruikers een stuk kleiner. Hierdoor hebben publieke hotspots bv. luchthavens of scholen hier veel voordeel van. Ook wanneer men thuis aan het werk is met veel WiFi-apparatuur rondom werkt WiFi6 perfect.

Door target wake time (programmeren binnen welke tijdsperiode het apparaat verbinding maakt met uw WiFi router) zorgt WiFi6 voor een veel efficiënter energieverbruik in verbonden apparaten. Internet of Things-apparaten (bv. rookmelders, slimme thermostaten) kunnen hierdoor langer met een batterij doen en de smartphone trekt de batterij minder snel leeg.
De verbeterde netwerkbeveiliging van WPA3 is verplicht om een apparaat te laten voldoen aan de WiFi-6 standaard en waarborgt zo een betere cybersecurity.

Voordelen WiFi6

  • Stabieler
  • Sneller/Hogere WiFi-snelheid tot wel 9,6 Gbps. Bij WiFi5 is dit slechts 3,5 Gbps.
  • Gelijktijdig meerdere gebruikers van WiFi voorzien
  • Langere batterijduur
  • Betere beveiliging

Inmiddels zijn de allernieuwste smartphones, tablets en zware zakelijke laptops WiFi6 certified en komt er steeds meer apparatuur op de markt die ook aan de WiFi-6 standaard voldoet.

Dit bericht delen

Meer weten over wat Paree voor uw bedrijf kan betekenen?
Contact