Brandmeld- en Ontruimingsinstallatie (BMI)

Tijdig signaleren van brand kan veel ellende voorkomen. Paree is een gecertificeerd branddetectiebedrijf; wij werken volgens een proces dat garandeert dat uw systeem voldoet aan het vereiste kwaliteitsniveau. Dit resulteert in een hogere betrouwbaarheid in geval van een melding.
Paree - Partner - Brandmeld- en ontruimingsinstallatie Siemens

Over brandmeld- en ontruimingsinstallaties

Een brandmeldinstallatie (BMI) meldt zo snel mogelijk waar er in een gebouw brand is. Het stuurt andere brandbeveiligingsinstallaties aan, zoals ontruimingsalarmsystemen, liften of blusinstallaties. Hoe sneller een brand bekend is, hoe meer tijd er is om iedereen in veiligheid te brengen en brandschade te beperken. Dit versterkt de bedrijfscontinuïteit. Het is daarom van belang dat de brandmeldinstallatie betrouwbaar is.

Toepassingen Brandmeld- en ontruimingsinstallaties
Brandmeld- en ontruimingsinstallaties worden voorgeschreven door verzekeringsmaatschappijen en/of het Bouwbesluit. In artikel 6.20 en 6.23 van het Bouwbesluit 2012 staat aangegeven of een brandmeld- en ontruimingsinstallaite verplicht is voor uw bedrijf. Voor certificatie en inspectie van brandmeldinstallaties wordt NEN 2535 gebruikt. Installaties zijn veelal verplicht voor:

 • Industrie
 • Onderwijs
 • Koel- en vrieshuizen
 • Zorginstellingen
 • Ziekenhuizen
 • Kantooromgevingen
 • Bedrijfsgebouwen
 • Openbare publieksruimten
 • Bedrijfsterreinen, Parkeerterreinen en Tunnels

Wilt u ook een goede brandbeveiliging?

Of u nu zelf een betere beveiliging tegen brand wenst of vanuit wetgeving verplicht bent een brandmeld- en ontruimingsinstallatie te installeren, wij zijn een gecertificeerd branddetectiebedrijf dat u hierbij graag van dienst is.

Wij werken volgens een proces dat garandeert dat uw systeem voldoet aan het vereiste kwaliteitsniveau. Dit resulteert in een hogere betrouwbaarheid in geval van een melding. Onze hoog gekwalificeerde brandmeld- en ontruimingsinstallaties bieden voor elke situatie een gedegen oplossing. Daarnaast verzorgen wij graag voor u noodverlichting, inbraakbeveiliging o.a. met camera's. 

U kunt bij ons terecht voor het hele traject: van advies, projectbegeleiding, opstellen plan van aanpak, implementatie, certificering, training tot en met service & onderhoud.

Pluspunten Paree

 • Zeer betrouwbare partij met veel kennis en ervaring
 • Gecertificeerd: Leveren, Installeren en Onderhoud Brandmeldinstallaties
 • Koppeling met inbraak- en camerabeveiliging en noodverlichting

partners

Paree - Beveiliging - Branddetectie - partner Siemens
Siemens
Paree - Beveiliging - Branddetectie - partner Hertek
Hertek
Paree - Partner - Branddetectie
CCV

Veelgestelde vragen over
Brandmeld- en Ontruimingsinstallaties

Is naast brandmeld- een ontruimingsinstallatie verplicht?

Als er in het gebouw als gevolg van artikel 6.20 een brandmeldinstallatie is vereist, is het als gevolg van artikel 6.23 lid 1, vereist dat er een ontruimingsalarminstallatie in het gebouw moet zijn aangebracht. Het artikel geeft aan dat de installatie moet voldoen aan de NEN 2575.

Indien de brandmeldinstallatie volgens artikel 6.20 lid 6 een inspectiecertificaat moet hebben, dient de ontruimingsalarminstallatie ook een inspectiecertificaat te hebben. Het inspectiecertificaat wordt afgegeven op grond van het CCV inspectieschema ontruimingsalarminstallaties.

De ontruimingsalarminstallatie dient te worden onderhouden conform de NEN 2575. In lid 6 van artikel 6.23 wordt de eis gesteld dat er een ontruimingsplan aanwezig moet zijn. 

Meer info over voorschriften voor brandmeld- en ontruimingsinstallatie.

Deze brochure geeft informatie over de voorschriften voor brandmeldinstallaties en ontruimingsalarminstallaties zoals vastgelegd in Bouwbesluit 2012, NEN-normen en harmonisatie- en interpretatiedocumenten voor inspectie.

Geïnteresseerd in Brandmeld- en Ontruimingsinstallaties?